Spyshots

Buitenspelen met de nieuwe BMW M5

Buitenspelen met de nieuwe BMW M5

Het moet een dag om naar uit te kijken geweest zijn voor de testrijders van BMW. En onlangs was het zover: een hele dag buitenspelen met de nieuwe M5 met als speelterrein de allesbehalve saaie Nürburgring.

BMW zal ongeveer gelijk met het lanceren van het nieuwe 5-serie-assortiment de M5 in de prijslijsten opnemen. We spreken dan over medio volgend jaar. Tot die tijd zal BMW alle zeilen bijzetten om van de M5 wederom een anabolen slikkende krachtpatser te maken waar het hele gezin mee uit de voeten kan.

Voorbij
De strijd om de meeste pk’s zal eigenlijk nooit gestreden zijn maar toch doet BMW niet meer mee aan deze wedloop. Vermoedelijk krijgt de nieuwe M5 een vermogen van om en nabij de 550 pk mee afkomstig uit de 4.4 liter V8 Twin-Scroll Turbo die ook in de BMW X5 M en X6 M ligt. Daarmee is de BMW M5 weliswaar iets krachtiger dan de E 63 AMG van Mercedes en de Jaguar XFR, maar nog altijd ‘zwakker’ dan het geweld dat Audi RS6 heet.

Compensatie
De RS6 levert weliswaar meer stuwkracht, toch hoeft de M5 niet minder snel te zijn. BMW mikt namelijk geheel volgens hun merkslogan ‘Freude am Fahren’ op het rijkarakter van de über-Funfer. Met een overdonderend rijgedrag wil BMW alle superlimousines overtreffen, zodat de M5 wederom als vaandeldrager van deze nichemarkt wordt gezien.

Zien en gezien worden
Ingetogen en onopvallendheid wordt tegenwoordig (eerder) geassocieerd met milieuprogressief denken. En juist terwijl schreeuwende koetswerken vanwege deze indoctrinatie in populariteit beginnen af te nemen, zal de BMW M5 meer dan ooit tevoren zijn mogelijkheden niet onder stoelen of banken steken. Corpulente bumpers, uitpuilende uitlaatpijpen en luchtinlaten die wanhopig naar adem snakken zullen bij de nieuwe M5 gewoon weer van de partij zijn. Of de M5 ook zo’n opgezwollen motorkap met intimiderende ‘powerdome’ krijgt zoals de andere M’s is niet goed te zien. Wij hopen in ieder geval van wel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Buitenspelen met de nieuwe BMW M5
Buitenspelen met de nieuwe BMW M5
Buitenspelen met de nieuwe BMW M5
Buitenspelen met de nieuwe BMW M5
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers