Spyshots

Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht

Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht

De Volkswagen Phaeton mag gerust een unicum genoemd worden. Een auto van al gauw een ton met een achterliggende merkfilosofie gericht op de modale welstandsklasse, en niet in de laatste plaats vanwege de hoeveelheid modificaties die het model in zeven jaar tijd heeft ondergaan.

Met veel bombarie werd de Phaeton in 2002 in Nederland gepresenteerd. Volkswagen-importeur Pon opende er zelfs een speciaal pand voor. In deze ‘Het Koopmanshuis’ geheten chique showroom werden potentiële kopers van een Phaeton (en Touareg) volledig in de watten gelegd tijdens het (ver)koperstraject. Niets was te gek om de ‘Wagen des Volks’  voor de upper class aan de man te brengen. Nuchtere Hollanders of toch een statusgevoelig volkje, het verliep anders dan de importeur had  gedroomd. Het merk had na het lanceren van de Phaeton misschien geen torenhoge stapels aan verkooporders verwacht, maar tenenkrommende afzetcijfers evenmin. In 2007 deed Volkswagen een poging om de verkoopaantallen omhoog te krikken met een subtiele facelift. Deze was voornamelijk gericht op de techniek en dat had niet genoeg uitwerking op de binnenkomende handtekeningen. Een externe opfrisser dan? Die volgde in 2008, maar ook die vernieuwingen slaagden er niet in de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse naar de kroon te steken. En nu trekt het merk zich nogmaals terug in de kantoren waar de tekentafels opgesteld staan. Een doortastend merk dat Volkswagen, dat moet je ze toegegeven.

Driemaal scheepsrecht
De voor de derde maal gefacelifte Phaeton doet zijn thuismarkt, de aankomende IAA in Frankfurt, aan om zich voor de laatste maal van zijn best kant te laten zien. Het repertoire van vernieuwingen bestaat vermoedelijk uit een hertekende voorbumper, grille en een andere set koplampen. Aan de achterzijde vinden we tevens frisse lichtunits. Onderhuids zou er ook zomaar iets gewijzigd kunnen worden, maar hier hebben we nog geen inzage in. Omstreeks de jaarwisseling staat de vernieuwde Phaeton in de showroom. We gunnen Volkswagen een driemaal scheepsrecht, maar om eerlijk te zijn kunnen ze zich beter gaan storten op z’n opvolger. Ja, die komt er…en wel in 2011. Euh, hadden we al gezegd dat Volkswagen een erg doortastend automerk is?!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht
Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht
Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht
Gefacelifte Volkswagen Phaeton: driemaal scheepsrecht
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers