Spyshots

Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren

Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren

Dit zijn de allereerste beelden van de gloednieuwe sportwagen van het Engelse McLaren. De komst van de snelle tweezitter was al tijden een gerucht in de autowereld, maar deze foto’s maken een einde aan de onduidelijkheid. Hij komt!

De automobieltak van McLaren stamt alweer uit het jaar 1989. Toen startte in Engeland McLaren Automotive met de ontwikkeling van een straatauto met Formule 1-technologie. Drie jaar later presenteerde het bedrijf met de McLaren F1 het resultaat; de duurste en snelste supersportauto ter wereld. Het model was jaar en dag de koning van de linkerbaan en geldt nog steeds als een benchmark op het gebied van hoge snelheden. Na dit succes begon het bedrijf samen met Mercedes aan de ontwikkeling van de SLR McLaren. Het model werd in 2004 gepresenteerd en was lange tijd het topmodel van de Duitse fabrikant.

Concurrent van Ferrari 458 Italia
Tijdens de loopbaan van de SLR waren McLaren en Mercedes al bezig met ontwikkeling van zijn opvolger. Er waren al drie concepten ontwikkeld, maar telkens door Mercedes weggewuifd als ‘te duur’. Daardoor besloot McLaren haar eigen sportwagen te ontwikkelen. Het model moet een concurrent worden van de Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo, Mercedes SLS AMG en Porsche 911 Turbo.

Wachten tot 2011
De ingenieurs van McLaren zijn druk aan het testen met het eerste prototype van de sportwagen. Intern gaat het model door het leven als ‘P11’. Specificaties zijn nog onbekend, maar geruchten spreken over een vermogen van 550 pk. Als krachtbron wordt een Mercedes-V8 gebruikt die aan een F1-achtige transmissie gekoppeld zal worden. Op de eerste officiële details en beelden van McLaren’s antwoord op de Mercedes-Benz SLS AMG zullen we nog tot 2011 moeten wachten. Dan zal het model pas geïntroduceerd worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren
Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren
Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren
Primeur: Eerste beelden nieuwe McLaren
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers