Spyshots

Dit is de Skoda Superb Combi

Dit is de Skoda Superb Combi

Skoda wind er geen doekje om, binnenkort presenteert men de Superb Combi. En dat is een stationwagon van het allergrootste formaat. Momenteel worden de laatste testen afgerond met prototypes die nauwelijks nog gecamoufleerd zijn.

Al sinds de komst van de nieuwe Superb gaan er de nodige geruchten rond over de komst van een Combi. Ruim een jaar na de presentatie van de ´gewone´ Superb gaat die Combi er ook daadwerkelijk komen. Het front deelt de auto uiteraard met zijn naamgenoot, maar de achterzijde is nieuw. Op de foto´s zien we dat Skoda nog een poging heeft gedaan om de achterlichtunits op die van de Octavia Combi te laten lijken, maar in werkelijkheid schuilen er uiteraard unieke exemplaren onder.

Motoren
Van binnen, maar ook onderhuids deelt de Combi uiteraard zijn techniek met de Superb. Reken op een identiek motorengamma dat bestaat uit de1.4 TSI (125 pk), de 1.8 TSI (160 pk), de 3.6 FSI (260 pk) en voor de diesels een 1.9 TDI (105 pk) en een 2.0 TDI leverbaar met zowel 140 als 170 pk. Een vierwielaangedreven variant alsook een DSG-automaat behoort eveneens tot de mogelijkheden.

30 mille
Skoda zal de Superb Combi officieel onthullen tijdens de IAA in Frankfurt (september), Niet veel later staat de auto bij de dealers. De prijzen beginnen bij ongeveer 30.000 euro.

Bron en meer foto´s: Spyshots.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers