Spyshots

BMW 5-serie verliest camouflage

BMW 5-serie verliest camouflage

Het heeft een tijd geduurd, maar nu verliest de BMW 5-serie eindelijk zijn camouflage. Het is duidelijk dat de nieuwe sedan veel designelementen overneemt van de onlangs geïntroduceerde 5-serie GT.

Het is alweer een jaar geleden dat de laatste platen van de nieuwe 5-serie voorbij gekomen zijn. Sindsdien is de Duitse sedan niet naar buiten geweest met minder camouflage. De stationwagon hadden we al gezien,  zonder de dikke zwarte ‘bewapening’, wat onze vermoedens over het design al een stuk verduidelijkte. Deze foto’s bevestigen het nogmaals. De nieuwe 5-serie zal qua vormgeving een broertje van de 5-serie GT en de 7-serie worden.

Meer binnenruimte
De nieuwe sedan draagt binnen de poorten van BMW de codenaam F10 en vervangt de huidige 5-serie, de E60. Het model groeit licht ten opzichte van het oude model. Zo neemt de lengte met twee centimeter toe en wijkt de hoogte niet noemenswaardig af. Het grootste verschil is de wielbasis van de F10. Door de korte overhang aan de voorzijde is deze maar liefst tien centimeter langer dan die van het huidige model. Dit betekent veel goeds voor de binnenruimte.

V8 met dubbele turbo voor M5
Qua motoren zit het over het algemeen goed bij BMW. De range van de nieuwe 5-serie zal een groot aantal zes cilinder turbomotoren omvatten, zowel bij de benzine- als bij de dieselmotoren. Aan de top van het gamma staat zoals het betaamt een snelle M5 versie. Dit model krijgt een achtcilinder met dubbele turbo in de motorsteunen. Inderdaad, dezelfde motor als in de X5/X6 M.
 
De nieuwe BMW 5-serie zal voor het einde van het jaar onthuld worden. De levering begin volgend jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW 5-serie verliest camouflage
BMW 5-serie verliest camouflage
BMW 5-serie verliest camouflage
BMW 5-serie verliest camouflage
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers