Spyshots

Dit is de Mercedes SLS Convertible!

Dit is de Mercedes SLS Convertible!

Vorige week wisten we de hand te leggen op de eerste officiële foto van de Mercedes SLS AMG. Enkele dagen later kunnen we u ook meedelen dat Mercedes werkt aan een cabrioversie op basis van AMG´s supercar. Dit zijn namelijk de allereerste spyshots die de komst van dit model bewijzen.

Als er één model is dat de gemoederen het afgelopen half jaar flink heeft bezig gehouden dan is het wel de SLS AMG. Deze moderne interpretatie van Mercedes´ klassieke Gullwing wordt door de Duitsers met veel tamtam in de markt gezet. Na talloze spyshots, een officiële spyvideo, de eerste details en zelfs de nodige interieurfoto´s lekte vorige week de eerste afbeelding van de voorzijde uit. Bovendien kondigde Mercedes vorige week aan dat men binnen enkele jaren zelfs met een volledig elektrische aangedreven variant van de sportauto op de markt komt. Maar dat is nog niet alles! Er komt namelijk ook een cabriolet.

Stoffen kap?
De camouflage op dit prototype is nog fors. Inmiddels weten we echter wat voor front en achterzijde er onder de vele beplating schuil gaat. Onbekend is echter het dak. Grote kans dat deze van stof gemaakt wordt, maar je weet het nooit.

AMG V8
Onder de motorkap zal dezelfde 6.3 liter V8 liggen als in de Coupé. De motor ontwikkelt een vermogen van 571 pk en een koppel van 650 Nm. Daarmee moet de SLS AMG Convertible in een seconde of vier naar 100 km/h kunnen accelereren en een topsnelheid van ruim 300 km/h kunnen behalen. De verwachting is dat de Convertible-versie niet eerder dan in 2012 op de markt komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit is de Mercedes SLS Convertible!
Dit is de Mercedes SLS Convertible!
Dit is de Mercedes SLS Convertible!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers