Spyshots

Audi A5 Sportback betrapt bij fotoshoot

Audi A5 Sportback betrapt bij fotoshoot

De Audi A5 Sportback vormt qua design geen verrassing meer. Tijdens filmwerkzaamheden in de Verenigde Staten wist een omwonende de auto in vol ornaat vast te leggen. En daardoor hebben we vroegtijdig een goed beeld van de auto.

Audi wist ons een week geleden al op te warmen voor de komst van de A5 Sportback door een teaser en eerste details te verspreiden. Veel van het uiterlijk hadden we daardoor helaas nog steeds niet gezien, al is in het in combinatie met eerdere spyshots gemakkelijk te combineren. Deze foto´s tonen de A5 Sportback echter in vol ornaat. Het beetje camouflage dat het front nog bedekt is gemakkelijk weg te denken want hier vinden we het front van de gewone A5 en A5 Cabriolet terug.

Grote achterklep

Met de A5 Sportback heeft Audi feitenlijk een concurrent voor de 5-serie GT te pakken. De auto combineert de sportieve lijnen van een coupé met de ruimte en de praktische eigenschappen van een stationwagon. Aan de achterzijde vinden we dan ook geen kofferklep zoals op een sedan, maar een grote achterklep zoals bij een hatchback. Met 480 liter geeft de bagageruimte weinig reden tot klagen.

Motoren

Als Audi de A5 Sportback eind dit jaar op de markt brengt wordt de auto leverbaar met de bekende A5-motoren. Op benzinegebied zullen de 2.0 TFSI (211 pk) en de 3.2 V6 (265 pk) de dienst uitmaken. Het dieselaanbod bestaat uit de 2.0 TDI (170 pk), de 2.7 TDI (190 pk) en de 3.0 TDI (240 pk). Uiteraard is er in veel gevallen keuze uit voor- of vierwielaandrijving. Een S5 Sportback staat eveneens op de planning.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A5 Sportback betrapt bij fotoshoot
Audi A5 Sportback betrapt bij fotoshoot
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers