Spyshots

Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML

Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML

Deze foto´s zullen bij Mercedes niet met enthousiasme worden ontvangen. Dit zijn namelijk de allereerste spyshots van de compleet nieuwe Mercedes ML. En die komt pas halverwege 2011 op de markt!

Tijdens een eerste testrit nabij de fabriekspoorten van Mercedes was het meteen raak. Onze spionagefotograaf lag op de loer en wist de compleet nieuwe ML in vol ornaat vast te leggen. Voor Mercedes een pijnlijk moment aangezien de auto nog maar in het begin van zijn testfase is. Om die reden is de camouflage dan ook nog fors.

Bekend concept
Ondanks alle camouflage kunnen we de nodige details ontdekken. Mercedes gaat met de ML op de behoudende tour. Deze derde generatie van de succesvolle SUV is duidelijk een evolutie van zijn voorganger. Verwacht in het ontwerp echter wel wat hoekiger vormen, dat is immers Mercedes nieuwe design-DNA. Aan het prototype kunnen we zien dat de auto qua ruimte niet veel zal verschillen met zijn voorganger. Mogelijk wordt ´ie zelfs iets kleiner.

Details
Wie goed naar de foto´s kijkt zal de nodige details nu al kunnen ontdekken. Zo is de positie van de deurgrepen duidelijk anders, monteert Mercedes de welbekende nieuwe spiegels en zien we dat de achterruit hoger is geplaatst. Het voor de ML zo typerende zijruitje in de koffer is door camouflage aan het oog onttrokken.

Zes- en achtcilinders + hybride
Het motorengamma zal weinig verschillen met dat van de huidige ML. Denk daarbij aan zes- en achtcilinder benzinemotoren en zescilinder diesels. We verwachten bovendien de komst van een hybride-ML. Die is in de Verenigde Staten immers sinds kort al leverbaar en zal dan ook zeker voor de nieuwe ML ook op het programma staan. In de hybride wordt een zescilinder benzinemotor geassisteerd door een elektromotor.

Zoals gezegd staat de nieuwe ML voor halverwege 2011 op de planning. Ongetwijfeld komen er voor die tijd nog tal van spyshots.

Meer spyshots van de nieuwe Mercedes ML vindt u op Spyshots.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML
Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML
Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML
Allereerste beelden nieuwe Mercedes ML
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers