Spyshots

Frisse neus voor Volkswagen Phaeton

Frisse neus voor Volkswagen Phaeton

De Phaeton leeft nog en krijgt van Volkswagen binnenkort zelfs een opfrisser mee. Dan moet het vlaggenship nog zo’n twee jaar mee voordat z’n opvolger klaarstaat om hem te vervangen. We spreken dan over eind 2011.

De Volkswagen Phaeton is sinds z’n lancering in 2002 altijd een ondergeschoven kindje geweest. Het vlaggenschip uit Wolfsburg werd wel degelijk gewaardeerd, maar nooit (in grote getallen) aanschaft. We rijden nu eenmaal liever een auto van dit kaliber met daarop prijkend een vignet in de vorm van vier ringen of een ster. Toch heeft Volkswagen nooit het vertrouwen in de auto verloren en gaf het vorige jaar de Phaeton een lichte facelift. Misschien zou dat de verkopen stimuleren. Sindsdien zijn wij de auto niet vaker tegengekomen en toch blijft Volkswagen trouw bewijzen aan de limousine. Er staat zelfs een opvolger in de planning die nog voor de Kerst van 2011 in de showrooms moet staan.

De aanhouder wint
Voordat het zover is doet Volkswagen nog eerst een poging om de Phaeton in de belangstelling te blijven houden. Een ingrijpende facelift moet hiervoor zorgen. De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op het front van de auto. Helaas is het door de hoeveelheid camouflage niet goed zichtbaar wat de uitkomst precies zal zijn, maar wij verwachten in ieder geval een nieuwe voorbumper, grille en hertekende koplampunits. Aan de achterzijde ontvangen alleen de lichtunits een upgrade. Of er ook veranderingen optreden in het motorengamma is onduidelijk. Er wordt gespeculeerd over een dikke V10 of V12 TDI, maar zeker zijn we hier dus niet van.

Thuiswedstrijd
Binnenkort zullen we het weten hoe de vernieuwde Phaeton eruit komt te zien, want de presentatie staat gepland tijdens de IAA in Frankfurt die begin september z’n deuren opent. Niet veel later zal de kostbare ´wagen des volks´ de dealers aandoen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Frisse neus voor Volkswagen Phaeton
Frisse neus voor Volkswagen Phaeton
Frisse neus voor Volkswagen Phaeton
Frisse neus voor Volkswagen Phaeton
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers