Spyshots

Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan

Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan

Zojuist duiken er nieuwe beelden op van de fonkelnieuwe Renault Mégane Sedan. En dit keer krijgen we een veel betere blik op de nieuwe generatie te zien.

Begin dit jaar wisten we de nieuwe Mégane Sedan al eens te spotten. Helaas voor ons had het camouflageteam van Renault hard z’n best gedaan om zoveel mogelijk te verbloemen. Dit keer en onder de brandende Franse zon mocht het prototype zomers gekleed op pad. En dat geeft ons de gelegenheid de (voorlopig) laatste telg binnen de Mégane-familie wat beter te bekijken.

Gelijkenissen
Nu we een betere blik op de achterzijde hebben, kunnen we concluderen dat daar geen bijzonder spannende dingen zullen plaatsvinden. De daklijn daalt vanaf de B-stijl wel opvallend sterk naar beneden richting de achterruit. En dat zou kunnen betekenen dat Renault de Sedan een coupéachtige allure wil meegeven. En dachten we bij het zien van de eerste spyshots dat de achterlichtunits overeen zouden komen met die van de hatchback; we komen daar nu op terug. Nu we een beter beeld hebben van de achterzijde, lijkt het of ze juist meer weg hebben van die van de  Estate. Zeker zijn we er niet van, omdat de hoeveelheid tape op de units nog in overvloed aanwezig is. Over de te verwachten voorzijde bestaan geen twijfels. Die kent grote gelijkenissen met die van de vijfdeurs variant. En voor het interieur en de motorenlinie geldt waarschijnlijk hetzelfde.

IAA Frankfurt
Hoewel de Mégane Sedan voor Europa niet een bijster belangrijke auto is - de auto is met name succesvol in Oost- en Zuid-Europa en Zuid-Amerika - zal het hier wel z’n showdebuut beleven. En wel op de aankomende IAA in Frankfurt die begin september haar deuren opent. Enkele maanden laten zal de auto de showroom aandoen.

Mégane Qashqai  op komst?
Zoals jullie in de tweede alinea al hebben kunnen lezen is de Sedan voorlopig de laatste aanvulling op het Mégane-gamma. Het einde is volgens insiders echter nog niet in zicht. Er wordt in de wandelgangen namelijk gesproken over een in de pijplijn zittende Mégane Crossover. Deze zou de concurrentie aan moeten gaan met auto’s als de Nissan Qashqai en de Peugeot 3008. We wachten het nog even af.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan
Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers