Spyshots

Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!

Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!

Sommige spyshots doen je echt even versteld staan. De foto´s die wij vandaag binnenkregen zijn van het type ´stof tot nadenken´. De auto op deze foto´s lijkt namelijk zowaar een M-versie van de 7-serie. En die zou er volgens München nooit komen.

BMW heeft lange tijd beweerd dat er nooit een M-versie van de 7-serie zou komen. Een dergelijke sportieve variant past volgens de fabrikant immers niet bij de limousine. Maar dat zijn uitspraken die BMW ook altijd heeft gedaan over de X5. Er zou immers ook nooit een M-versie van de X5 komen. Inmiddels weten we wel beter, want zowel van de X5 als van de X6 is een lekker dikke M-uitmonstering gepresenteerd. Zou BMW dan ook teruggekomen zijn op haar besluit om geen M-versie van de 7-serie te presenteren?

Panamera
Nu het productiemodel van de CS Concept is geannuleerd zit BMW met een gat. De recent gepresenteerde Porsche Panamera loopt namelijk weg met klanten die niet terecht kunnen in München voor een supersportieve toplimousine. En daar is wel degelijk vraag naar. De zeer potente limousines (Audi S8 / Mercedes S-klasse AMG / Maserati Quattroporte) en vierdeurs coupé-modellen nemen nog altijd sterk toe. Zou BMW alles bij elkaar opgeteld nu toch besloten hebben om een M7 op de markt te brengen.

M-uitmonstering
Deze spyshots doen dat wel vermoeden. Het prototype dat vandaag voor het eerst buiten de poorten van het ontwikkelingscentrum is gezien doet in alles denken aan een M-model. Aan de voorzijde heeft men het geheel goed gecamoufleerd, maar na enige studie ontdekken we grotere luchtinlaten in de bumper en honingraatgaas. Bovendien is de motorkap gemaakt van aluminium waarmee men gewicht wil besparen. Aan de achterzijde lijkt alles op het eerste gezicht standaard, maar vergelijken we de spyshots met beelden van de gewone 7-serie dan zijn er de nodige verschillen te ontdekken. Kijk goed en zie dat de kofferklep niet standaard is en zelfs een klein spoilerlipje bevat. En wat te denken van de achterbumper. Die mag dan gecamoufleerd zijn, we zien wel de contouren van een typische M-bumper.

Twin-turbo V8
Grote vraag is natuurlijk wat er dan onder de motorkap ligt. Wij gokken op de twin-turbo M V8 uit de X6. In de M7 zou die dan tussen de 500 en 550 pk moeten leveren. Daarmee kan BMW dan namelijk volop de strijd aangaan met de Porsche Panamera die maximaal 500 pk weet op te hoesten. We zijn zeer benieuwd en komen ongetwijfeld in de komende maanden meer te weten!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!
Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!
Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!
Toch een BMW M7? Het lijkt er wel op!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers