Spyshots

Nieuwe Volkswagen Touran op de Großglockner

Nieuwe Volkswagen Touran op de Großglockner

Volkswagen maakt zich op voor de presentatie van de compleet nieuwe Touran. De auto werd in 2006 gefacelift en draait inmiddels al weer drie jaar in zijn huidige gedaante mee. Het origineel stamt uit 2003 en daarmee is de Touran al zes volledige jaren onder ons. Tijd voor een opvolger dus.

Gedateerd komt de Touran zeker nog niet over, maar nu de concurrenten (Renault Scénic / Toyota Verso) inmiddels vernieuwd zijn wordt het ook voor Volkswagen zaak om bij de tijd te blijven. Er wordt momenteel dan ook druk getest op de Großglockner waar de Touran samen met de compleet nieuwe Touareg aan zware testen is begonnen.

Nieuw front
Het prototype op de foto´s is gebaseerd op de huidige generatie Touran. Vanaf de A-stijl tot aan de achterzijde zien we dan ook geen nieuwe zaken. Dat is wel anders voor het front. De complete voorzijde is nieuw en zal nauw aansluiten bij het design dat met de Scirocco en Golf VI is ingezet. Verwacht overigens dat ook de rest van de auto vernieuwd zal worden, al wil Volkswagen dat nog niet onthullen. Mede daardoor wordt er dan ook met een ´oud´ prototype getest.

Motoren
Onderhuids zal de Touran wederom gebaseerd worden op de Golf. Ditmaal uiteraard de zesde generatie. Motorisch zal het gamma breed zijn en bestaan uit onder meer een 1.4 en 1.6 liter benzinemotor en een 1.9 en 2.0 liter TDI. Handgeschakelde zesbakken en een DSG met zeven verzetten behoort tot de mogelijkheden.

Dit jaar nog?
Geruchten doen de ronde dat de nieuwe Touran nog dit jaar zal worden gepresenteerd. Volgens eerder uitgelekte informatie zou de auto namelijk dit jaar nog op de markt moeten komen. Of dat ook daadwerkelijk zo is moeten we nog afwachten. Maar hoe dan ook, de nieuwe Touran zit in de pijplijn.

Bron en meer foto´s op Spyshots.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Volkswagen Touran op de Großglockner
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers