Spyshots

Teken van leven: Chevrolet Aveo

Teken van leven: Chevrolet Aveo

Chevrolet is druk bezig haar compacte modellengamma te verjongen. Na de Cruze en de Spark is ook de Aveo aan de beurt. Dat blijkt tenminste uit het testwerk wat de heren van GM verrichten op de Nürburgring.

Het is niet de eerste keer dat we de nieuwe Aveo spotten. Aan het einde van de winter zagen we hem al in Scandinavië rond rijden. Toen vertelde we u al dat het huidige model in principe uit 2002 stamt en dat het hoog tijd is voor een nieuw model. Deze zal vermoedelijk pas eind 2010 bij de dealers verschijnen. De nieuwe Aveo wordt geheel in lijn met het nieuwe familiegezicht van Chevrolet ontworpen. Het merk wil duidelijk een dynamischere vormgeving aan haar auto’s meegeven. De spitse neus met de moderne koplampunits geeft de auto, voor zover we het kunnen zien, een sportief uiterlijk.

Broertje van de nieuwe Opel Corsa

De nieuwe Aveo werd door onze fotograaf betrapt rond het Nürburgring circuit. Hier wordt het nieuwe onderstel van de auto aan intensieve tests onderheven. De Aveo wordt samen met de nieuwe Opel Corsa ontwikkeld en krijgt de beschikking over moderne viercilinder motoren. De heren van GM hebben nog alle tijd het onderstel te perfectioneren. Het model zal pas eind volgend jaar zijn intrede maken op de huidige markt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Teken van leven: Chevrolet Aveo
Teken van leven: Chevrolet Aveo
Teken van leven: Chevrolet Aveo
Teken van leven: Chevrolet Aveo
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers