Spyshots

Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster

Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster

Aston Martin steekt het niet onder stoelen of banken, er komt ook een Roadster-versie van de V12 Vantage. Deze spyshots bewijzen dat Aston Martin momenteel druk doende is met de ontwikkeling van deze open supersporter.

Eind 2007 werden we door Aston Martin verbleid met de conceptcar V12 Vantage RS. En al snel werd duidelijk dat deze zeer potente variant op basis van de V8 Vantage ook daadwerkelijk zou worden doorontwikkeld tot een productiemodel. Begin dit jaar was het zover en presenteerde Aston Martin het productierijpe exemplaar.

517 pk en 570 Nm
De cijfers spreken boekdelen. Onder de motorkap is een 6.0 liter handgebouwde V12 gemonteerd die maar liefst 517 pk en 570 Nm op de achterwielen weet over te brengen. Zijn sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in een luttele 4,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 305 km/h. Voor de open variant zoals die op de foto´s te zien is zullen de specificaties weinig anders zijn.

Ongespoten bumpers
Het verschil met de minder potente V8 Vantage Roadster maakt Aston Martin ons graag duidelijk. De nieuwe voor- en achterbumpers alsook de extra brede zijskirts zoals die op dit prototype gemonteerd zijn heeft de ontwikkelingsafdeling niet in kleur laten spuiten. In één oogopslag is dan ook duidelijk wat het optische verschil is met de V8.

Beperkte productie
Net als de V12 Vantage Coupé zal de Roadster vermoedelijk ook in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd. Bekend is dat er jaarlijks maximaal 500 exemplaren van de coupé zullen worden gebouwd. Mogelijk ligt dat voor de Roadster exact gelijk. Wanneer Aston Martin de tijd rijp acht om deze nieuwe open sportbolide te lanceren is onbekend, maar binnen een jaar zullen de eerste exemplaren ongetwijfeld de fabriek verlaten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster
Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster
Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster
Aston Martin V12 Vantage ook als Roadster
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers