Spyshots

Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven

Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven

Drie jaar geleden betrapten we voor het eerst de Lexus LF-A. Daarna was het lange tijd stil rondom de Japanse sportwagen. Lexus lijkt de verloren tijd nu in te halen, want we spotten de LF-A regelmatig op de Nürburgring de laatste tijd. Er komen twee versies: een normale en een racevariant. Zie hier de eerste.

Er komt schot in de introductie van Lexus´ nieuwe supercar, de LF-A. En wij kijken erg naar dit moment uit, want het belooft een indrukwekkende auto te worden. De conceptcar uit 2005 bewees dit al aan de hand van de specificaties en ook de verwachte eigenschappen van het productiemodel mogen er wezen. We noemen een dikke V10 met 500 pk verpakt in een spannend omhulsel. Bovendien zou Lexus Lexus niet zijn als het de auto ook volstopt met comfortverhogende zaken. Over het afwerkingniveau zullen we waarschijnlijk ook weinig klagen hebben.

Japans goedmakertje
Wanneer de Lexus LF-A op de markt komt is nog onduidelijk, maar wij verwachten dat dit niet lang meer zal duren. De sportwagen wordt de laatste tijd veelvuldig gespot in de ‘Groene Hel’. Daarnaast zien de prototypes er behoorlijk productierijp uit, dus Lexus: “Hoe lang nog?!” Wanneer de LF-A de markt zal betreden zal het samen met de Nissan GT-R strijden tegen de gevestigde orde uit Europa. En als het de Lexus net zo afgaat als de Nissan, dan kan dat nog voor mooie momenten (en discussies) zorgen. Helaas heeft Honda laten weten de nieuwe NSX in de ijskast te hebben gezet. Misschien doet Lexus nu wel extra z’n best om ons iets moois voor te schotelen. In ieder geval laten ze er geen gras over groeien. Er zullen namelijk twee types van de LF-A worden gelanceerd: een normale en een raceversie. De laatste krijgt een ietwat agressievere uitstraling dan de normale versie, maar of deze ook op technisch vlak (significant) verschilt is nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven
Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven
Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven
Lexus LF-A moet er opnieuw aan geloven
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers