Spyshots

Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS

Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS

Dit zijn de eerste beelden van de tweede generatie van de Mercedes-Benz CLS. De vierdeurscoupé is reeds niet de enige meer in z’n klasse en om de snel toenemende kapers op de kust het hoofd te bieden is een opvolger in de maak. We kunnen hem verwachten in 2011.

Toen Mercedes-Benz in 2004 de CLS lanceerde verbaasde deze vriend en vijand. De CLS boorde een nieuwe markt aan die meteen in goede aarde viel bij het koperspubliek. Met de CLS als pionier van het vierdeurscoupé segment steeg de populariteit van dit segment naar ongekende hoogten. Velen autofabrikanten zagen hier kansen liggen en traden in de voetsporen van de CLS. In hoog tempo is het segment dan ook uitgebreid. Volkswagen anticipeerde als eerste en kwam met de Passat CC. Niet een model dat het direct opneemt tegen de CLS, want daarvoor is de prijsklasse te verschillend. Maar wel een slimme stap richting een monopoliepositie in de meer betaalbare klasse.

Overige potentiële rivalen
Porsche en Aston Martin waren ondertussen ook bezig met het ontwikkelen van een eigen vierdeurscoupé. De eerste is reeds gepresenteerd en zal binnenkort Mercedes - hetzij de duurdere varianten van de CLS - naar de kroon willen steken. En het zal ook niet lang meer duren voordat de Brit zijn opwachting maakt. Het productiemodel van de Rapide laat namelijk steeds meer van zichzelf zien. Dan is er ook nog de Lamborghini Estoque die afgelopen najaar als conceptcar in Parijs werd onthuld. Het productie-exemplaar staat gepland voor 2011.

Eerste beelden
Waar de bovenstaande modellen vooral zichzelf beconcurreren toonde Audi in Detroit wel een regelrechte concurrent van de CLS, de Sportback Concept. In 2010 zal dit studiemodel in bijna ongewijzigde vorm in productie gaan en dat is net voordat Mercedes-Benz de tweede generatie CLS zal presenteren. Deze boreling staat voor 2011 op de agenda en dit zijn de eerste beelden van een prototype. In de vorm van een soort gepantserde strijdwagen gunt Das Haus ons een blik op de nieuwe CLS die z’n positie in het segment verder moet versterken. Dat zal niet alleen moeilijker dan ooit worden met de komst van meerdere kapers op de kust, maar ook omdat de Audi Sportback Concept er ronduit prachtig uitziet. Mercedes zal dus goed zijn best moeten doen. Natuurlijk zal de nieuwe CLS worden opgenomen in het huidige familiegezicht van Mercedes. Verwacht daarom dat de CLS veel designovereenkomsten met de nieuwe E-klasse.

Ook hybride 
Wat motoren betreft zal er wederom een breed aanbod leverbaar zijn, al dan niet in combinatie met een 7-trapsautomaat. Naast de gebruikelijke benzine- en dieselkrachtbronnen zal er ook een BlueHybrid in de prijslijsten worden opgenomen. Dit model bevat dezelfde techniek als in de S400 BlueHybrid. Het topmodel is wederom weggelegd voor de 517 pk sterke AMG.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS
Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS
Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS
Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS
Eerste blik op nieuwe Mercedes-Benz CLS
Redactie
Door Redactie

Zoeken