Spyshots

Nieuwe spyshots BMW X3

Nieuwe spyshots BMW X3

In 2010 rolt BMW de compleet nieuwe X3 de showrooms binnen. En die zal het meer dan ooit moeilijk gaan krijgen. Had BMW bij de introductie van de huidige X3 nog een monopoliepositie, inmiddels zijn er de Audi Q5, Mercedes GLK en Volvo XC60 bij gekomen. En dat zijn stuk voor stuk sterke concurrenten.

In juli 2008 kregen we voor het eerst een levensteken van de compleet nieuwe X3. Inmiddels hebben we het model al wat vaker voorbij zien komen, maar BMW geeft nog steeds geen enkel detail prijs. De camouflage van dit in Scandinavië betrapte prototype is nog steeds net zo heftig als bij het prototype van een half jaar geleden.

Zwaar gecamoufleerd
Het enige dat we aan de zwaar gecamoufleerde carrosserie af kunnen leiden is dat de nieuwe X3 voortborduurt op het huidige model. Uiteraard voorzien van moderne details zoals we die op de nieuwe 7-serie al hebben kunnen zien. Ook de X1 Concept geeft ons een goed voorproefje van de designrichting die BMW´s SUV-modellen meekrijgen. Iets rondere vormen voeren de boventoon. Daarmee zal de X3 mooi in de pas lopen met de Q5 en XC60.

EfficientDynamics
Om het nieuwe ´groene´ imago van BMW te continueren zal de nieuwe X3 worden voorzien van de nodige EfficientDynamics-maatregelen. Daartoe behoort ook een hybride. Niet getreurd, het zal de prestaties niet in negatieve zin beïnvloeden. Reken op krachtige benzine- en dieselmotoren waaronder de nieuwe 2.0 liter diesel met 204 pk en als topmodel een 3.0 liter benzinemotor met dubbele turbo.

Op volle toeren
Het zal nog ruim een jaar duren voordat de nieuwe X3 leverbaar wordt. In de tussentijd zit men bij BMW zeker niet stil op SUV-gebied. Nog dit jaar komt de X1 op de markt en zal BMW een M-versie van zowel de X5 als de X6 lanceren. De 5-serie GT alias PAS heeft ook wat SUV-trekjes en wordt later deze maand als conceptcar onthuld. Genoeg nieuws dus uit München.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe spyshots BMW X3
Nieuwe spyshots BMW X3
Nieuwe spyshots BMW X3
Nieuwe spyshots BMW X3
Redactie
Door Redactie

Zoeken