Spyshots

Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten

Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten

Bij Saab staat voor dit jaar de 9-4x op de planning. De SUV van de Zweden zal een concurrent worden voor de Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK en natuurlijk de Volvo XC60. Die concurrenten hebben de lat hoog gelegd dus Saab zal zich van haar beste kant moeten laten zien. Er wordt dan ook nog steeds volop getest.

In januari 2008 verraste Saab ons met de 9-4x BioPower Concept. De conceptcar werd toen al bestempeld als een zeer realistische voorbode van een nieuwe crossover van de Zweedse fabrikant. In de maanden daarna werd al snel bevestigd dat er inderdaad een SUV-achtig model op komst was. In juni wisten we dan ook een prototype van het productiemodel te betrappen terwijl die zijn ronden reed op de Nürburgring.

Gecamoufleerd, maar waarom?
Ondanks dat we dankzij de conceptcar allemaal weten hoe het productiemodel eruit komt te zien camoufleert Saab het model nog fors. Het lijkt wel eenzelfde gedachte als BMW heeft met de X1. Ook dit model heeft zijn gedaante al bloot gegeven, maar wordt tijdens alle testwerkzaamheden nog steeds heftig gecamoufleerd. Wat we duidelijk kunnen zien is dat de overeenkomsten met de conceptcar groot zijn. We hadden echter ook niet anders verwacht.

Tweede helft van 2009
Wanneer Saab de 9-4x in de tweede helft van dit jaar in productie zal nemen wordt de auto leverbaar met verschillende benzine- en dieselmotoren. Vermoedelijk zijn die allen voorzien van een turbo. In de conceptcar lag bovendien een BioPower-variant die vermoedelijk ook in het productiemodel leverbaar wordt. Voor de aandrijving naar alle vier de wielen staat Saab´s XWD-systeem garant.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten
Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten
Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten
Ook Saab 9-4x ondergaat wintertesten
Redactie
Door Redactie

Zoeken