Spyshots

MPV op basis van de Peugeot 3008

MPV op basis van de Peugeot 3008

Een dag na de officiële presentatie van de Peugeot 3008 duikt dit prototype op basis van diezelfde 3008 op. Eind dit jaar lanceert de Franse fabrikant nog een ruimtewonder, namelijk de 3008 MPV. In dit segment is Peugeot ook nog niet vertegenwoordigd.

Peugeot laat nadrukkelijk weten dat de kersverse 3008 als een regelrechte crossover en niet als MPV bestempeld mag worden. Dat heeft een duidelijke reden. Een woordvoerder van Peugeot liet gisteren ook weten dat het eind dit jaar de 3008 MPV op de markt gaat brengen. En dit zijn de eerste beelden ervan.

In één keer goed
De nieuwe 3008 is voor Peugeot het eerste model in de klasse van crossovers. En ook met de 3008 MPV zal de fabrikant een segment betreden waarin het nog niet eerder opereerde. Modellen als de Opel Zafira, Citroën C4 Picasso, Volkswagen Touran en Renault Scénic maken al jaren de dienst uit in dit MPV-segment en Peugeot kijkt vooralsnog alleen maar toe. Eind dit jaar komt daar een einde aan en de Fransen willen het dan ook graag in één keer goed doen. Deze belooft niet alleen een verlengde MPV dat plaats biedt aan zeven personen, maar ook een multifunctioneel interieur waaronder een schuifdeur die de instap makkelijker maakt.

Renault Grand Scénic
Hoewel de eerder genoemden als concurrenten kunnen worden aangemerkt, mikt Peugeot vooral op het koperspubliek van de Renault Grand Scénic. Deze heeft ook een langere wielbasis dan de normale Scénic en biedt meer ruimte voor zeven personen. Of Peugeot het 3008 concept nog verder gaat uitmelken en tevens met een kortere MPV komt - en dus een directe concurrent van de eerdergenoemden - is nog onzeker. Wij sluiten het in ieder geval niet uit. Peugeot is helemaal op de ‘ruime’ tour.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MPV op basis van de Peugeot 3008
MPV op basis van de Peugeot 3008
MPV op basis van de Peugeot 3008
MPV op basis van de Peugeot 3008
Redactie
Door Redactie

Zoeken