Spyshots

Golf Plus-killer in de maak bij Kia

Golf Plus-killer in de maak bij Kia

Afgelopen zomer wist onze fotograaf in de Zwitsere Alpen een flink ingepakt prototype te betrappen. Hij wist dat het om een toekomstig MPV-model van Hyundai of Kia ging en neigde naar de laatste. De twijfel bleef aanhouden, maar nu weet hij het echt zeker. Het is een Kia.

Afgelopen zomer gaf een voormalig Hyundai-designer meer duidelijkheid, maar uitsluitsel kon ook hij niet geven. En zojuist spotte onze fotograaf dit prototype die hem het uiteindelijke antwoord gaf.

Golf Plus-killer
Het is een prototype van Kia, en wel de toekomstige Golf Plus-tegenhanger op basis van de Cee’d. Volkswagen scoorde nette resultaten met de Golf Plus op basis van de Golf V . En aangezien de vraag naar dit soort auto´s alleen maar blijft stijgen bedacht Volkswagen zich geen moment om een opvolger te lanceren.

Cee´d MPV
De Kia Cee´d doet het ook niet slecht in de verkopen, dus naar verwachting zal een steeds meer gevraagd model op basis van een goedverkopend model ook lekker scoren. Een logisch keus dus om voor de Cee´d te kiezen. De Cee´d zal net als de Golf VI worden verhoogd wat ten goede komt van de binnenruimte. Maar ondanks dat onze fotograaf er met zijn neus bovenop stond, weet Kia het exterieur en interieur van het tookomstige model uitstekend geheim te houden. Details blijven dus nog uit. Wat we al wel weten aan de hand van het prototype is dat er straks een groot glazen panoramadak in de optielijsten wordt opgenomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Golf Plus-killer in de maak bij Kia
Golf Plus-killer in de maak bij Kia
Golf Plus-killer in de maak bij Kia
Golf Plus-killer in de maak bij Kia
Redactie
Door Redactie

Zoeken