Spyshots

Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk

Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk

Audi zal de TT RS behalve als coupé ook als Roadster gaan leveren. Daarmee wordt het pas echt genieten van het geluid dat de vijfcilinder gaat produceren. Open rijden met een sportauto betekent een veel intensere ervaring van de snelheid en vooral van het geluid.

  • Eerste foto´s van de Roadster
  • 350 pk sterke vijfcilinder turbomotor
  • Topmodel binnen het TT-gamma
  • Voorjaar 2009 leverbaar

We hebben al uitgebreid over de TT RS geschreven. Diverse prototypes van de coupé-versie hebben dan ook al de revue gepaseerd. Onder meer in de snikhete Death Valley, op de Nurburgring en vlakbij dit beroemde Duitse circuit werden verschillende testauto´s betrapt. Maar nog nooit eerder wisten wij foto´s te tonen van de Roadster-versie. Tot nu.

Vijfcilinder turbomotor
Het grootste verschil ten opzichte van de coupé maakt uiteraard het dak. Onderhuids zal de techniek grotendeels overeenkomen. In het vooronder ligt naar alle waarschijnlijkheid een 350 pk sterke 2.5 liter vijfcilinder turbomotor. Die zal ervoor moeten zorgen dat de TT RS in minder dan 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprint. De TT S heeft er immers slechts 5,2 seconden voor nodig en die levert ´maar´ 272 pk. De topsnelheid zal volgens Duits gebruik worden begrensd op 250 km/h.

Bodykit
Om de TT RS te onderscheiden van zijn minder potente soortgenoten zal de RS beschikken over een forse bodykit. Een flink uitgeklopte voorbumper met opvallende luchtinlaten, een andere grille, forse remschijven en een set opvallende lichtmetalen wielen moeten zijn potentie duidelijk maken. Ook de ovale uitlaatpijpen aan de achterzijde zullen typerend zijn voor dit RS-model. De nodige RS-badges op zowel de carrosserie als in het interieur moeten alle twijfel verder wegnemen.

Topmodel van het TT-gamma
Als alle geruchten kloppen duurt het niet lang meer voordat Audi de TT RS zal onthullen. Het model staat volgend jaar bij de dealers en vormt de top van het TT-gamma dat dan behalve uit een drietal gewone benzinemotoren, een dieselkrachtbron en een TT S ook uit deze RS zal bestaan. Over de naam bestaat overigens nog steeds onduidelijkheid. TT-RS is voor de hand liggend maar gerusten over TT-R steken ook steeds meer de kop op. We wachten het af.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk
Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk
Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk
Audi TT RS Roadster maakt open rijden echt leuk
Redactie
Door Redactie

Zoeken