Spyshots

Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken

Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken

Waar anders dan op de Duitse Nürburgring test Audi een nieuw sportmodel. Op de achterkant van het Audi A5 prototype prijkt weliswaar een S5-embleem, maar dit is wel degelijk de aankomende RS5. Deze moet het de BMW M3 moeilijk gaan maken en de keuzemogelijkheden van de kopers in deze klasse vergroten.

Het prototype op de spionagefoto’s lijkt aan de buitenkant misschien op een Audi S5. Maar als je goed kijkt verraden enkele details dat het hier op de nog snellere RS5 gaat. De voorspoiler met meer uitgeklopte luchtinlaten verraadt dit maar ook de grille is overduidelijk voor een RS-model voorbehouden. Het overige koetswerk van het testmodel is niets anders dan dat van een S5. We kunnen dus nog niet geheel concluderen hoe de op stapel staande RS-variant er in het geheel uit komt te zien. Een vermoeden hebben we wel, want het topmodel binnen de A5-reeks moet zich natuurlijk extra sportief onderscheiden ten opzichte van de andere varianten. Verwacht naast de grotere voorbumper ook meer uitgeklopte wielkasten en dikke 19 inch wielen. De achterkant blijft nagenoeg gelijk aan dat van de Audi S5 met - in plaats van twee kleine eindpijpen - een ovale eindpijp aan elke zijde zoals dat ook op de RS6 het geval is. Begrijpelijk zal het S5-embleem worden vervangen door een exemplaar met de letters ‘RS’.

Aanval op M3
Volgens sommige bronnen zou de Audi RS5 de aanval openen op de M6 van BMW. De twin-turbo V10 (580 pk) uit de Audi RS6 zou dan een voor de hand liggende keuze zijn. Echter is het niet aannemelijk dat Audi deze motor in de RS5 lepelt. Het topmodel binnen de A5-reeks moet immers een concurrent worden van de M3 (420 pk). Bovendien zou de Audi RS5 te duur worden in vergelijking tot zijn directe concurrent. Vanwege deze redenen verwachten wij dezelfde 4.2 liter V8 uit de RS4 in Audi´s coupé. In plaats van 420 pk in de RS4 moet de krachtbron in de RS5 zo´n 450 pk gaan leveren. Genoeg om het de M3 moeilijk te maken en niet te veel in het vaarwater van de Audi R8 te zitten.

Detroit 2009
Audi zal de nieuwe RS5 komend voorjaar presenteren tijdens de Detroit Motor Show. Nog voor het einde van 2009 zal de RS5 bij de Audi dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken
Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken
Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken
Audi RS5: M3 kan z´n borst natmaken
Redactie
Door Redactie

Zoeken