Spyshots

Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak

Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak

Op de Nürburgring stelt Mercedes-Benz de nieuwe E 63 AMG stevig op de proef. Met 514 pk zal dit waarschijnlijk met weinig moeite gepaard gaan. Van de bekende drie (BMW, Audi, Mercedes) behoudt de RS6 dus de gouden medaille qua vermogen.

De nieuwe Mercedes-Benz E 63 AMG wordt tijdens de komende IAA in Frankfurt aan het wereldpubliek voorgesteld. Naast de bekende AMG-bodykit bevat het topmodel binnen de E-klasse reeks een aantal leuke features. Das Haus neemt afstand van het elektronische SBC-remsysteem en monteert gewone remmen op de E 63 AMG. Maar Mercedes zou Mercedes-Benz niet zijn als ze deze stoppers niet zouden uitrusten met een aantal toegevoegde functies. Reken dus op een scala aan extra features zoals een systeem dat de remschrijven droogwrijft tijdens regenachtige omstandigheden en remwerking op ieder wiel afzonderlijk. Optioneel zijn er keramische remschijven leverbaar. Op de afbeeldingen onderwerpen de technici deze aan een test.

Tweede plaats
Natuurlijk gaat de nieuwe E 63 AMG wederom de concurrentie aan met de BMW M5 (507 pk) en de Audi RS6 (580 pk). Mercedes-Benz heeft genoeg van de pk-wedloop tussen de drie en vindt 514 pk uit het 6.3 liter V8 meer dan voldoende. Daarmee behoudt de sportieve sedan dus de tweede plaats qua vermogen. Stuttgart gaat er vanuit dat een E 63 AMG wordt aangeschaft vanwege zijn geweldige rij-eigenschappen en looks. Sensoren die de conditie van de auto in de gaten houden, een geavanceerd ESP-systeem en variabele camberstanden - hoekstand van de wielen - moeten hieraan bijdragen.

Big Brother
Ook gaan ze er vanuit dat de bestuurder van een E 63 AMG goed bij de les blijft met zoveel power. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn dan is er altijd nog het Lane Departure System dat de berijder waarschuwt. Het Eye Movement System houdt in de gaten of de ogen alert op de weg zijn gericht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak
Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak
Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak
Mercedes-Benz E 63 AMG behoudt zilveren plak
Redactie
Door Redactie

Zoeken