Spyshots

Meer details opvolger Mercedes CLK

Meer details opvolger Mercedes CLK

Onze fotograaf spotte dit prototype van de opvolger van de Mercedes-Benz CLK. In tegenstelling tot eerdere spionagefoto’s zijn de details op de nieuwe Coupé en Cabriolet beter zichtbaar.

Deze spyshots geven meer details bloot van de nieuwe Mercedes-Benz CLK Coupé (en natuurlijk de CLK Cabriolet). De nieuwe CLK zal aanzienlijk dynamischer qua vormgeving worden dan het huidige model. De auto heeft meer een echte coupé (dak)lijn zoals we die ook aantreffen op de CL-klasse. Deze missen we een beetje op het huidige model. De overige stylingelementen zijn grotendeels afkomstig van de compleet nieuwe E-klasse zoals die volgend jaar wordt onthuld. Ook in technisch opzicht kent de nieuwe CLK veel overeenkomsten met diezelfde E. Vooral de koplampunits tonen grote gelijkenissen.

Coupé rij-eigenschappen
Naast een uiterlijk dat meer wegheeft van een coupé, zullen ook de rij-eigenschappen in overeenstemming zijn met wat kopers in deze klasse zoeken. Dat betekent dat de rij-dynamiek en de -eigenschappen naar een hoger niveau zijn getild om beter de strijd aan te kunnen gaan met de Audi A5 Coupé en BMW 3-serie Coupé.

Motoren
Omdat de E-klasse voor de basis garant staat, zullen we veel motoren uit dit model in de prijslijsten van de CLK aantreffen. Naast dit uitgebreide motorpallet zal er ook een dikke V8 beschikbaar worden voor de CLK 500. Natuurlijk mogen we de brute AMG-versies niet vergeten. Verwacht dat de huistuner van Mercedes ons zo’n 450 pk zal voorschotelen.

Zomer 2009
Wij verwachten de nieuwe Mercedes-Benz CLK rond de zomer van 2009 te kunnen verwelkomen bij de dealers. De Cabriolet met stoffen kap zal een paar maanden later volgen. Overigens zal de CLK zijn naam niet behouden. Omdat het model meer dan ooit tegen de E aanleunt zal ook de typenaam veranderen. Wat dat precies wordt is op dit moment nog een raadsel. Maar E-klasse Coupé lijkt ons onlogisch.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details opvolger Mercedes CLK
Meer details opvolger Mercedes CLK
Meer details opvolger Mercedes CLK
Meer details opvolger Mercedes CLK
Redactie
Door Redactie

Zoeken