Spyshots

Nieuwe Toyota Prius krijgt zonnepaneel

Nieuwe Toyota Prius krijgt zonnepaneel

Volgend jaar maakt de nieuwe Toyota Prius zijn opwachting. De hybrideauto krijgt een grotere en krachtigere motor en is zelfs voorzien van een zonnepaneel in het dak. Op deze manier bespaart het nog meer fossiele brandstof.

Je zou het haast niet zeggen als je deze spyshots bekijkt, maar de nieuwe Toyota Prius krijgt een heel ander koetswerk. De hybrideauto wordt een kleine 3 cm breder, terwijl de lengte met eenzelfde hoeveelheid centimeters afneemt. De vormgeving blijft in de basis gelijk aan de huidige generatie. In hoeverre het front en de achterzijde vernieuwend zijn is niet goed zichtbaar door de hoge mate van camouflage. Toyota’s camouflageteam heeft zich hard gemaakt om zoveel mogelijk geheim te houden.

Middenconsole
Binnenin heerst er minder discretie. Hier is duidelijk te zien dat het dashboard van de nieuwe Prius grote wijzigingen ondergaat. Meest in het oog springend is de komst van een heuse middenconsole en de plaatswijziging van de pook. In plaats van op het dashboard wordt deze bij de nieuwe generatie in de middenconsole opgenomen. Het TFT-scherm is een aantal centimeters lager geplaatst. Een vreemde beslissing van Toyota, want een hoger geplaatst scherm ligt beter in het blikveld van de bestuurder vinden wij. Verder krijgt het stuurwiel zowaar een sportief tintje mee.

Zonnepaneel
De 1.5 liter Hybrid Synergy-motor wordt opgeboord naar 1.800 cc om meer vermogen te realiseren. Ondanks deze stijging van de totale cilinderinhoud claimt Toyota dat het brandstofverbruik daalt naar een zeer zuinige 2.9 liter per 100 kilometer. Een zonnepaneel in het dak resulteert in nog minder behoefte aan fossiele brandstof.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Toyota Prius krijgt zonnepaneel
Nieuwe Toyota Prius krijgt zonnepaneel
Redactie
Door Redactie

Zoeken