Spyshots

Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI

Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI

We zien hier de eerste beelden van de nieuwe Volkswagen Golf GTI. Onder de motorkap ligt een 2.0 liter TFSI met 211 pk. De auto zal op de Autosalon van Parijs als concept worden getoond. Begin 2009 staat de nieuwe Golf GTI bij de dealers.

Toen deze Volkswagen Golf voor de lens van onze fotograaf opdook kon hij niet meteen concluderen om welke versie het ging. Zijn gedachte ging uit naar een GTI, R32 of zelfs een R36. Maar rekening houdend met de timing en de gebruikelijke lanceringstrategie van Volkswagen moet het hier wel om de nieuwe Golf GTI gaan. Hoe de zesde generatie GTI er uiteindelijk uit komt te zien is moeilijk zichtbaar. Volkswagen heeft het prototype flink volgeplakt met camouflagemateriaal. Kijken we naar de vorige generaties dan zal het uiterlijk tamelijk ingetogen blijven. Slechts enkele details zullen onthullen dat het om een hete variant van de Golf gaat. 

11 pk erbij
Volgens onze bronnen huist er onder de motorkap een 211 pk sterke 2.0 liter TFSI motor. Niet echt een adembenemende stijging ten opzichte van de Golf VI GTI. Wij hadden verwacht dat Volkswagen op zijn minst de strijd aan zou gaan met de Ford Focus ST (225 pk) en Opel Astra OPC (240 pk). Laten we hopen dat onze bron er ditmaal naast zit. Anderzijds moet er ook ruimte blijven voor een R32 danwel R36.

Concept in Parijs
Naast het officiële debuut van de Volkswagen Golf VI, zal de Golf GTI als concept te bewonderen zijn op de Autosalon van Parijs. Begin 2009 staat de GTI in de showrooms.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI
Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI
Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI
Eerste spyshots Volkswagen Golf GTI
Redactie
Door Redactie

Zoeken