Spyshots

Audi R8 Spider: prachtige spyshots

Audi R8 Spider: prachtige spyshots

De Audi R8 Spider nadert zijn introductiedatum en dit is het tastbare bewijs. De cabrioversie van de Audi R8 werd gespot tijdens testwerkzaamheden in de omgeving van de Duitse Nürburgring. De camouflage is weinig verhullend en bovendien ligt er onder de motorkap een verrassing!

Geruchten over de komst van een open sportauto op basis van de R8 doen al lange tijd de ronde. En eigenlijk is er nooit enige twijfel geweest over zijn komst. Het enige waar het aan ontbrak waren tastbare bewijzen. En die hebben wij nu! Dit prototype van de R8 Spider reed namelijk testronden in de omgeving van en op de Nürburgring. Onze fotograaf wist het model op de gevoelige plaat te leggen waardoor we een goed beeld hebben van deze open sportbolide.

Technische en optische aanpassingen
Door het ontbreken van een vast dak en om plaats te kunnen bieden aan de dakconstructie moesten de nodige technische en esthetische aanpassingen worden gedaan. Zo zijn de deuren licht gewijzigd en ontbreken de voor de R8 zo kenmerkende side blades. Mede daardoor moest ook de tankdop verhuizen. Om toch voldoende koeling naar de motor te kunnen garanderen zullen er extra luchtinlaten direct achter het dak worden gecreëerd. Het dak is gemaakt van canvas en komt sterk overeen met het dak dat concerngenoot Lamborghini op de Gallardo Spider levert.

V10 op komst
Onder de motorkap van dit prototype huist een verrassing. De 420 pk sterke V8 zoals we die uit de ´gewone´ R8 kennen zal uiteraard gewoon leverbaar worden in de Spider, maar we verwachten ook een V10. De 5.2 liter tiencilinder uit de S6 en S8 zal volgens diverse geruchten namelijk ook leverbaar worden in de R8 en R8 Spider. Bij dit prototype verwacht onze bron zelfs dat er plaats is gemaakt voor de 5.0 liter twin-turbo V10 uit de RS6 (Avant). Het geluid dat de auto produceerde had namelijk veel meer weg van een V10 dan van een V8. En dat belooft veel moois! Bovendien zien we op deze Spider een iets grotere grille, meer geprononceerde zijskirts en andere uitlaatpijpen. We zijn benieuwd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 Spider: prachtige spyshots
Audi R8 Spider: prachtige spyshots
Audi R8 Spider: prachtige spyshots
Audi R8 Spider: prachtige spyshots
Audi R8 Spider: prachtige spyshots
Redactie
Door Redactie

Zoeken