Spyshots

Onthullende spyshots Jaguar XF-R

Onthullende spyshots Jaguar XF-R

Begin 2009 presenteert Jaguar op de Detroit Motor Show de XF-R, de heetste versie van de luxe sedan. De 4.2 liter V8-motor levert circa 500 pk en gaat hiermee de strijd aan met de gevestigde performance modellen van BMW, Mercedes en Audi.

Onlangs liet Jaguar ons al een glim opvangen van de nieuwe XF-R. Tijdens het Goodwood Festival of Speed in Engeland reed een - bijna productierijp exemplaar - twee rondjes over het circuit. Op het festival was het testexemplaar helemaal diepzwart uitgevoerd. Afgeplakte details waren op deze manier erg moeilijk te zien. Maar onze fotograaf wist een prototype vast te leggen met een meer verhullende lakkleur. Verschillende details op de voorbumper, zij-skirts en achterbumper zijn nog steeds afgedekt. Er is echter meteen is te zien dat het hier niet om een standaard XF gaat. De voorbumper is wezenlijk anders dan van een conventionele XF en de rest van de carrosserie vermoedt eveneens meer potentie. Zie bijvoorbeeld de brede zijskirts en de diffusor in de achterbumper. Ook de dubbele uitlaatpijpen doen over zijn potentieel geen enkele twijfel bestaan.

Klaar voor de strijd
Onder de motorkap ligt een 4.2 liter V8 met circa 500 pk. De krachtbron ligt tevens in de standaard XF, maar zal door tal van aanpassingen - waaronder een krachtigere supercharger - het verwachte vermogen kunnen leveren. Dit moet volgens Jaguar voldoende zijn om het een BMW M5, Mercedes-Benz E63 AMG of een Audi RS6 moeilijk te maken.

Begin 2009
Momenteel zijn de Engelsen de laatste kantjes van de XF-R aan het bijschaven. Begin 2009 zal de Jaguar XF-R op de Detroit Motor Show worden onthuld. Niet veel later zal de sedan de showrooms bereiken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Onthullende spyshots Jaguar XF-R
Onthullende spyshots Jaguar XF-R
Onthullende spyshots Jaguar XF-R
Onthullende spyshots Jaguar XF-R
Redactie
Door Redactie

Zoeken