Spyshots

Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento

Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento

De nieuwe Kia Sorento is zo goed als klaar. Op dit moment leggen de technici van Kia de laatste hand aan de nieuwe SUV van het Koreaanse merk. Toch zal het vermoedelijk nog duren tot begin 2009 voordat de marktintroductie plaatsvindt.

Goed ingepakt en in het gezelschap van een aanhanger kwam onze fotograaf de nieuwe Kia Sorento tegen. Toch is de auto al goed in te schatten qua vorm. Duidelijk te zien is dat de auto een stuk dynamischer wordt dan de huidige Sorento. Ook wordt de wagen een stukje groter en dus ruimer dan het nu verkrijgbare model. Een derde zitrij zal er overigens niet komen, de Sorento blijft een vijfzitter. Wie een zevenzitter wil kan bij Kia terecht voor de Borrego, al wordt dit model in Europa (voorlopig) niet leverbaar.

Hyundai iX55
Vermoedelijk deelt de nieuwe Sorento zijn platform met de Hyundai iX55, welke eerder dit jaar geïntroduceerd werd. Het zou betekenen dat de Sorento ook de beschikking krijgt over de gloednieuwe 3.0 liter dieselmotor van het concern. Deze levert meer dan 200 pk en kan gekoppeld worden aan een zestraps automaat. Daarnaast zal er waarschijnlijk een lichtere dieselmotor komen en een V6 benzinemotor.

Begin 2009
De huidige Sorento kwam in 2002 op de markt en was het begin van het succes van het SUV-segment in Europa. Kia wist op verbluffende wijze een betaalbare auto in dit segment neer te zetten. De verkopen waren in zijn beginjaren dan ook ver boven verwachting. Maar Kia loopt na zes jaar wel achter de feiten aan. Het segment is enorm gegroeid en wordt gedomineerd door de nieuwkomers. De eens zo succesvolle Sorento is daarmee naar de achtergrond gedrukt. Hoog tijd voor een nieuw model dus, wat Kia ook goed beseft. En we hoeven niet lang te wachten; de nieuwe Sorento zal voor de zomer van 2009 te bewonderen zijn bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento
Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento
Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento
Goede indruk van de nieuwe Kia Sorento
Redactie
Door Redactie

Zoeken