Spyshots

Coachbuild Fioravanti Ferrari F430

Coachbuild Fioravanti Ferrari F430

Ferrari zal binnenkort een nieuw coachbuild model onthullen dat in samenwerking met Fioravanti is ontworpen. De auto is gebaseerd op de F430 Coupé en door het Italiaanse designhuis van een volledig nieuwe carrosserie voorzien.

De vraag naar exclusieve one-off modellen blijft toenemen. Ferrari heeft al meerdere malen een model gepresenteerd dat exclusief voor één klant is ontworpen. Zo zagen we in 2006 de Ferrari P4/5, ontworpen door Pininfarina en ontwikkeld door Ferrari in opdracht van een Amerikaanse Ferrari-verzamelaar. Ook de in samenwerking met Zagato ontworpen 575 GTZ werd speciaal voor een klant ontwikkeld. Ferrari lijkt een dergelijke samenwerking binnenkort wederom naar buiten te brengen.

Prototype
Op het Fiorano testcircuit wist een bezoeker van Autojunk deze foto´s te schieten. Het betreft een compleet omgebouwde F430 waarbij de carrosserie door Fioravanti is ontworpen. De stijl van deze Italiaanse designstudio is overduidelijk te herkennen. Vooral de oplopende bollende lijn aan de achterzijde maakt duidelijk dat het hier om een creatie van Fioravanti gaat.

Over Fioravanti
Fioravanti is een Italiaans designhuis dat eind jaren ´80 werd opgericht. Directeur Leonardo Fioravanti heeft zich in eerste instantie toegelegd op Japanse architectuur, maar stapte in 1991 ook weer in de autobranche. Voor de Italiaan is deze branche geen onbekende. Sterker nog, hij was 24 jaar lang werkzaam bij Pininfarina en stond daar garant voor het design van diverse Ferrari productiemodellen en conceptcars. Bovendien was Fioravanti jarenlang werkzaam als designdirecteur bij de Fiat Group. Na het ontwerpen van diverse conceptcars vanuit Fioravanti´s designhuis lijkt er nu voor het eerst weer een straatmodel van zijn hand te komen. De kans is groot dat deze F430 Fioravanti slechts een eenmalige exercitie is en bedoeld voor een zeer speciale klant. Wij houden u op de hoogte. Foto’s: Autojunk

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Coachbuild Fioravanti Ferrari F430
Coachbuild Fioravanti Ferrari F430
Redactie
Door Redactie

Zoeken