Spyshots

Saab voor avontuurlijke mensen: 9-3x

Saab voor avontuurlijke mensen: 9-3x

Groot nieuws vanuit Zweden, want Saab zet de aanval in op Outdoor-modellen als de Volvo XC70 en Skoda Octavia Scout. De Zweden proberen met dit model, welke de naam 9-3x zal dragen, de verkopen van hun middenklasser weer iets op te krikken.

De wagen werd gefotografeerd tijdens een groot evenement van General Motors, waar het merk zijn toekomstige modellen intern presenteerde. De Saab 9-3x stond hier gebroederlijk naast het productiemodel van de 9-4x welke in de achtergrond nog een beetje te zien is.

Verschillen met Sport Estate
De 9-3X verschilt van de gewone 9-3 Sport Estate door een bodykit, welke de auto een stoerder uiterlijk moet geven. Ook zal de auto meer bodemvrijheid hebben dan de gewone 9-3 en wordt de auto standaard voorzien van Saab´s vierwielaandrijvingsysteem XWD. Verwacht wordt dat de 9-3X leverbaar zal zijn met twee motoren, namelijk een 210 pk sterke benzinemotor en een 150 pk sterke diesel.

Volop concurrentie
De Saab 9-3X zal de concurrentie aan moeten gaan met modellen als de Volvo XC70 en de Subaru Outback. Ook wil Saab graag mensen uit de Skoda Octavia Scout krijgen en voorkomen dat men wacht op de Audi A4 Allroad. De Saab 9-3x zal in oktober dit jaar tijdens de Autosalon van Parijs aan het publiek voorgesteld worden. Begin 2009 zal het model vervolgens bij de dealers staan.

Met dank aan Trollhattensaab.net voor de foto´s.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Saab voor avontuurlijke mensen: 9-3x
Saab voor avontuurlijke mensen: 9-3x
Saab voor avontuurlijke mensen: 9-3x
Redactie
Door Redactie

Zoeken