Spyshots

BMW X6 M met V10?

BMW X6 M met V10?

BMW gaat volop de strijd aan met de Porsche Cayenne. De gloednieuwe X6 gaat er namelijk ook komen als M-variant, getuige deze spyshots. Vermoedelijk gaat de BMW X6 M een vermogen van dik 500 pk krijgen.

De BMW X6 is nog maar net op de markt dus de ontwikkeling van nieuwe varianten blijft volop door gaan. De sportieve SUV zal in 2009 namelijk als hybride op de markt komen en ook een M-versie zit in de koker. Van de X6 Hybride konden wij eerder al een eerste levensteken tonen, maar het M-model heeft zich nog niet eerder in het openbaar laten zien. BMW wil de komst van dit model dan ook niet bevestigen, maar deze spyshots vertellen ons genoeg – hij komt er wel!

Vijf liter V10
BMW kon al jaren geen concurrent tegenover de topversies van de Porsche Cayenne (Turbo S) en Mercedes ML (63 AMG) zetten, maar met de X6 M gaat dit veranderen. BMW kennende zal het er alles aan doen om beter uit de bus te komen dan de genoemde concurrenten. Om dit te realiseren zal de X6 M vermoedelijk de V10 uit de M5 onder de kap krijgen. De 5.0 liter motor levert een vermogen van 507 pk, wat genoeg moet zijn om de SUV vleugels te geven.

Productie in 2009
Zoals gezegd is de M variant van de X6 nog niet aangekondigd, maar wij verwachten voor het einde van het jaar meer te weten. Tegen het einde van 2009 zal het model vermoedelijk bij de dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X6 M met V10?
BMW X6 M met V10?
BMW X6 M met V10?
Redactie
Door Redactie

Zoeken