Spyshots

Nieuwe Lexus RX minder incognito

Nieuwe Lexus RX minder incognito

Eind dit jaar zal de nieuwe Lexus RX worden onthuld. De huidige is alweer sinds 2003 op de markt, dus wordt het tijd voor een opvolger. Die wordt groter, is strakker gelijnd en krijgt in de toekomst een 400 pk sterke hybridemotor.

In 2007 toonden de Japanners op de Tokyo Motor Show - met de LF-Xh - een glimp van de nieuwe Lexus RX. Deze conceptcar is ontworpen op basis van Lexus’ nieuwe designfilosofie L-finesse. Lexus gaf toentertijd al aan dat de nieuwe RX veel stijlelementen van deze SUV-Crossover Concept zou overnemen. Onze fotograaf bevestigde deze berichten.

Groter en scherper 
De RX mag dan wel een compleet nieuwe generatie inluiden, het blijft zijn herkenbare lijn behouden. Vooral de achterzijde doet sterk denken aan de huidige generatie. De voorzijde kent echter grote gelijkenissen met de LF-Xh. Vooral de grille en de koplampen doen ons denken aan de concept van een jaar geleden. De scherpe lijn over de flank van de LF-Xh Concept is op de spionagefoto’s geheel verdwenen. Jammer, dit vonden wij nu juist zo´n spannende eigenschap. De hoekige lijnen, zoals we deze bij de achterruiten treffen, zijn wel behouden gebleven. Verder wist onze fotograaf te melden dat de nieuwe RX iets zal groeien ten opzichte van zijn voorganger.

Hybride met 400 pk
De nieuwe RX beschikt bij zijn marktintroductie nog steeds over de bekende 3.5 liter V6, hetzij op tal van punten gemoderniseerd. Nieuw is de 6-traps automatische transmissie, die wordt gekoppeld aan de zescilinder. Naast de voorgaande krachtbron zal op termijn een 400 pk sterke hybride-versie in de prijslijsten worden opgenomen. Echter zijn we dan al aanbeland in het jaar 2010/2011.

Eind 2008
Eind 2008 is het zover, dan zal de nieuwe Lexus RX voor het eerst aan het publiek worden getoond. De verkoop start in het voorjaar van 2009.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Lexus RX minder incognito
Nieuwe Lexus RX minder incognito
Nieuwe Lexus RX minder incognito
Redactie
Door Redactie

Zoeken