Spyshots

Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi

Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi

Met nog twee jaar te gaan wil Mercedes de E-klasse Combi nog graag geheim houden. Het prototype dat in de omgeving van Stuttgart werd betrapt is dan ook nog zwaar gecamoufleerd. Van het ontwerp valt nog weinig te zeggen, maar enkele details hebben wij al kunnen achterhalen.

Op dit moment werkt men bij Mercedes keihard aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe E-klasse en E-klasse Combi (W212). Die zullen in 2009 worden gepresenteerd en deze Combi staat vermoedelijk als wereldprimeur op de IAA van Frankfurt (oktober 2009). Mercedes is er dan ook alles aan te doen om het design nog zo goed mogelijk verborgen te houden. Vooral het front is dan ook nog steeds zwaar gecamoufleerd. Wat we wel weten is dat de designers eenzelfde weg in zijn geslagen als bij de nieuwe S- en C-klasse. De geprononceerde wielkasten en de wat hoekiger lichtunits zullen ook de nieuwe E-klasse kenmerken. Vermoedelijk zullen de koplampen bestaan uit twee dubbele lichtunits met een rechthoekige vorm. Langzaam maar zeker worden hiermee de dubbele ronde koplampen binnen het Mercedes-gamma vaarwel gezegd.

Veiligheidssystemen
Technisch gezien zal Mercedes een statement willen maken tegenover de concurrentie. Het is dan ook zeer aannemelijk dat er veel moderne veiligheidssystemen zullen debuteren op de E-klasse. Denk daarbij aan het inmiddels welbekende Lane Departure Warning System. Maar ook een systeem dat je ogen en daarmee je vermoeidheid in de gaten houdt, een systeem dat verkeersborden herkent en uiteraard verder ontwikkelde versies van Mercedes´ ESP.

Motorengamma
Het motorengamma zal wederom zeer uitgebreid zijn. Denk daarbij aan de bekende V6 en V8 benzine- en dieselmotoren, maar op termijn ook aan een hybridemodel. Het topmodel is de E63 met ruim 500 pk sterke V8.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi
Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi
Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi
Volgende generatie Mercedes E-klasse Combi
Redactie
Door Redactie

Zoeken