Spyshots

Eerste details nieuwe Skoda Superb

Eerste details nieuwe Skoda Superb

Skoda heeft de eerste summiere info van de nieuwe Superb vrijgegeven. Het model zal pas op de Autosalon van Genève worden onthuld, maar Skoda licht alvast een tipje van de sluier op. Tijdens testen in de Death Valley maakte Skoda zelf een aantal foto´s van gecamoufleerde prototypes.

De Skoda Superb kwam in 2002 op de markt. Vooral de afgelopen jaren is het niet echt een succes (meer). Dat weerhield Skoda er echter niet van om toch de ontwikkeling van een compleet nieuwe Superb in gang te zetten. Momenteel is de fabrikant bezig aan een afrondende fase. Het nieuwe model is nog ruimer dan zijn voorganger, leverbaar met moderne technieken en staat voor volgend jaar op de planning.

Death Valley
Skoda test al geruime tijd diverse prototypes op allerlei locaties ter wereld. Zo ook in de Amerikaanse snikhete Death Valley. Om de spyshots-fotografen voor te zijn fotografeerde de fabrikant zelf een tweetal prototypes. Die geven ons alvast een exclusieve preview van het nieuwe model. Overigens werden er begin dit jaar ook al exclusieve foto’s gemaakt in de fabriek van Skoda. De prototypes die daar gebouwd werden waren geheel ongecamoufleerd.

Zonder camouflage reeds betrapt
In tegenstelling tot de vorige generatie Superb is het nieuwe model een vijfdeurs en geen sedan. Skoda garandeert een zeer ruim interieur. Een technische innovatie is het AFS (Adaptive Front light System). De verlichting past zich daarbij automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Het doet denken aan het systeem dat Mercedes onder de naam Intelligent Light System op de vernieuwde E-klasse introduceerde.

Motoren
De prototypes die momenteel in de Death Vally worden getest zijn aangedreven door een 160 pk sterke 1.8 TFSI. Uiteraard zal het uiteindelijke gamma veel uitgebreider zijn. Reken op een 1.4 TSI (140 pk), een 1.8 TSI (160 en 200 pk) en uiteraard een aantal diesels in de vorm van de 1.9 en 2.0 TDI. Bovendien wordt er gespeculeerd over een krachtige V6 benzinemotor. Standaard worden de voorwielen aangedreven, maar vierwielaandrijving zal ook tot de mogelijkheden behoren.

Autosalon van Genève 2008
Skoda zal de nieuwe Superb op de Autosalon van Genève (maart 2008) officieel onthullen. De auto komt eind 2008 bij de dealers te staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste details nieuwe Skoda Superb
Eerste details nieuwe Skoda Superb
Redactie
Door Redactie

Zoeken