Spyshots

Scion XD als Toyota naar Europa

Scion XD als Toyota naar Europa

In de Oostenrijkse Alpen werd deze Scion XD betrapt. Dat model komt namelijk ook naar Europa. Toyota zal de XD als basis gaan gebruiken voor een kleine SUV die de concurrentie aan moet gaan met de Nissan Qashqai. De Scion XD vormt daar een prima basis voor.

Scion is het jonge en hippe merk van Toyota. Vooral in de Verenigde Staten is het merk een ongekend succes. Met opvallende modellen richt Toyota zich op een jonge doelgroep die het merk Scion inmiddels een warm hart toedragen. In Europa is Scion niet leverbaar en mede daardoor ook vrijwel onbekend. Voorlopig zal dat ook zo blijven, want de Scion XD zal in Europa als Toyota op de markt komen. 

Europese versie
Om de XD aan te passen aan de Europese eisen zal het model op tal van punten worden herzien. Andere voor- en achterbumpers, een gewijzigd interieur en een aangepast onderstel zijn nodig om de auto in Europa aan de man te brengen. Dat valt ook al te zien onder de dikke laag camouflage. Tussen al het tape door valt op te merken dat dit prototype al verschilt van de XD zoals de Amerikanen die kennen.

Genève
Toyota zal de kleine SUV-achtige op de Autosalon van Genève in 2008 officieel onthullen. Het model komt later dat jaar al bij de dealers te staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Scion XD als Toyota naar Europa
Scion XD als Toyota naar Europa
Scion XD als Toyota naar Europa
Scion XD als Toyota naar Europa
Redactie
Door Redactie

Zoeken