Spyshots

Mercedes SL verliest ronde koplampen

Mercedes SL verliest ronde koplampen

De Mercedes SL zal begin 2008 een grondige facelift ondergaan. Het front van de SL zal ingrijpend worden aangepast en de dubbele ronde koplampen verdwijnen. Ook de achterzijde zal een kleine update ondergaan. Motorisch zal het gamma nagenoeg ongewijzigd blijven.

Al meerdere malen kwam de Mercedes SL in deze rubriek voorbij. Ditmaal is de auto betrapt op een testterrein in Stuttgart. Met nog slechts minimale camouflage is het nieuwe front goed zichtbaar. Daarbij zien we dat Mercedes afstapt van de dubbele ronde koplampen en CLS-achtige lichtunits op de SL gaat monteren. De achterzijde is eveneens voorzien van wat tape en dat duidt op een vernieuwde achterbumper. Uiteraard worden ook de voorbumper en de grille vernieuwd. Het interieur krijgt tevens wat detail-aanpassingen en het uitrustingsniveau zal zeker niet ongewijzigd blijven. Kortom, de SL zal een grondige facelift ondergaan.

Motorengamma ongewijzigd
Onderhuids zullen de wijzigingen minimaal zijn. Vorig jaar nog werd de techniek en het motorengamma van de SL immers op tal van punten aangepast. Mercedes zal de SL vermoedelijk ongewijzigd blijven leveren als SL 350 (V6, 272 pk), SL 500 (V8, 388 pk) en SL 600 (V12, 517 pk). De 500 pk sterke SL 55 AMG zal worden vervangen door de 525 pk sterke SL 63 AMG. De SL 65 AMG (612 pk) zal ongewijzigd leverbaar blijven.

Voorjaar 2008 leverbaar
Begin 2008 zal de vernieuwde SL debuteren. Het model zal in het voorjaar van 2008 bij de dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes SL verliest ronde koplampen
Mercedes SL verliest ronde koplampen
Mercedes SL verliest ronde koplampen
Mercedes SL verliest ronde koplampen
Redactie
Door Redactie

Zoeken