Spyshots

Audi TTS: de snellere TT

Audi TTS: de snellere TT

Bij Audi staat de snelle TTS bijna klaar voor zijn introductie. Volgens diverse bronnen zijn de officiële fotosessies al gedaan en zijn deze testen op de Nürburgring puur bedoeld voor de allerlaatste puntjes op de i. Binnenkort wordt de supersnelle TT dan ook gepresenteerd.

Van nagenoeg ieder model heeft Audi een sportieve S- en/of RS-variant. Ondanks dat de TT een prima basis vormt voor een extra sportieve variant bleef een S-model enige tijd uit. Daar komt nu verandering in. De auto op de foto’s is namelijk de TTS, ofwel een extra sportieve TT.

280 pk
Onder de motorkap van deze TTS ligt dezelfde 2.0 liter viercilinder turbomotor als in de S3. De motor is echter getuned tot een vermogen van 280 pk. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op alle vier de wielen (quattro). Optioneel is de DSG-automaat (S-tronic bij Audi) leverbaar.

Sportieve bodykit
Om het sportieve karakter van de TTS extra te benadrukken zijn tal van sportieve elementen ontwikkeld. De voorbumper is dieper doorgetrokken, heeft een grotere luchtinlaat en springt daardoor meer in het oog. Ook de grille is licht gewijzigd. Zoals het er nu op lijkt worden de koplampunits voorzien van LED-dagrijverlichting zoals we dat inmiddels kennen van de R8, A5 en A4. Aan de achterzijde zien we een gewijzigde bumper, lekker dikke uitlaatpijpen en uiteraard vallen van opzij de lichtmetalen wielen op. Zoals gebruikelijk zal ook het interieur extra sportieve elementen meekrijgen.

2008 leverbaar
Zoals het er nu op lijkt staat de Audi TTS in het voorjaar van 2008 bij de dealers. Zijn introductie zal niet lang meer op zich laten wachten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi TTS: de snellere TT
Audi TTS: de snellere TT
Audi TTS: de snellere TT
Audi TTS: de snellere TT
Redactie
Door Redactie

Zoeken