Spyshots

Compleet nieuwe Seat Ibiza

Compleet nieuwe Seat Ibiza

In het zuiden van Frankrijk rijdt de nieuwe Seat Ibiza momenteel de eerste vroege testkilometers. De auto is nog zwaar gecamoufleerd, want zijn debuut staat pas gepland voor de zomer van 2009. Begin dat jaar zal Seat de nieuwe Ibiza onthullen.

Een maand geleden wist onze fotograaf de nieuwe Ibiza al te betrappen. Tijdens een nachtelijke testrit in de Zwitserse Alpen stond hij oog in oog met een prototype. Vlak daarna werd ook de nieuwe sedan van Seat op de gevoelige plaat gelegd. De spyshots die in het zuiden van Frankrijk werden gemaakt tonen ons een beter beeld van de nieuweling. Ten eerste werd het model overdag gefotografeerd en ten tweede was er een veel betere mogelijkheid om de auto goed vast te leggen.

Doorontwikkelde designstijl
Dankzij deze goede foto’s hebben we al in een vroeg stadium een redelijk beeld van de nieuwe Ibiza. De auto zal een verder doorontwikkelde designstijl krijgen die we van de Leon en Altea inmiddels kennen. Het sportieve front en de typerende lijn in de flanken zal ook op de nieuwe Ibiza terugkomen. Uiteraard zullen de FR en Cupra worden voorzien van diverse sportieve details waaronder een dieper doorgetrokken voorbumper, een achterspoiler en lekker dikke lichtmetalen wielen.

Motoren
Het motorengamma van de nieuwe Ibiza zal bestaat uit benzinemotoren met vermogens van 70 tot 110 pk en het dieselgamma varieert van 70 tot 100 pk. Uiteraard zullen de FR’s en Cupra’s flink meer vermogen op het asfalt overbrengen. Met als absolute topper natuurlijk de 180 pk sterke Ibiza Cupra.

2009
Seat zal de nieuwe Ibiza in de zomer van 2009 bij de dealers binnenrijden. Voordat het zover is zal er nog een lang ontwikkelingstraject aan vooraf gaan. We zullen de Ibiza dan ook nog regelmatig in deze rubriek voorbij zien komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet nieuwe Seat Ibiza
Compleet nieuwe Seat Ibiza
Compleet nieuwe Seat Ibiza
Compleet nieuwe Seat Ibiza
Compleet nieuwe Seat Ibiza
Redactie
Door Redactie

Zoeken