Spyshots

Nieuwe BMW gespot

Nieuwe BMW gespot

BMW komt met een compleet nieuwe auto. De auto zal een crossover worden tussen de huidige 5-serie en 7-serie in. Bijzondere is wel dat de auto waarschijnlijk leverbaar zal worden met een 3de zitrij.

Hoe de BMW precies gaat heten is nog niet bekend. De auto wordt in de geruchtengang meestal V5 of F5 genoemd. Ook komt V7 nog wel eens voorbij. Dat is ook niet meer dan logisch aangezien de auto op de foto’s meer dan 5 meter lang is. De wielbasis van de auto schijnt ook langer te zijn dan die van de huidige 7-serie. Geen wonder dus dat hij qua grootte dicht bij de 7-serie zal komen.

4 liter V8 turbo?
De auto zal gebaseerd worden op het platform van de volgende generatie 5-serie. Dit scheelt weer ontwikkelkosten. De motoren zullen dat ook bijna gelijk zijn aan dat van de volgende 5-serie. Gepraat wordt er over 3 liter zes-in-lijn motoren, in diesel en benzinevarianten, en over een gloednieuwe 4 liter V8 benzinemotor. Deze zou voorzien worden van dezelfde turbotechniek als de 335 i. Dat kon nog wel eens voor spektakel gaan zorgen.

Pas eind 2008
De nieuwe V-serie van BMW komt op zijn vroeg pas in eind 2008 op de markt. Standaard wordt hij uitgerust met achterwielaandrijving, maar later zal er ook een vierwielaangedreven versie komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe BMW gespot
Nieuwe BMW gespot
Nieuwe BMW gespot
Redactie
Door Redactie

Zoeken