Spyshots

Laatste facelift Audi A3

Laatste facelift Audi A3

De Audi A3 zal binnenkort een facelift ondergaan. Het model zal daarbij meer in lijn komen met de A5 en compleet nieuwe A4. De facelift voor de Audi A3 betreft de laatste wijzigingen voordat in 2009 het compleet nieuwe model op de markt zal komen.

In 2003 kwam de huidige versie van de Audi A3 op de markt. Het model onderging in 2005 – een jaar na de komst van de A3 Sportback – een facelift. Destijds werd de single-frame grille ook op de driedeurs A3 doorgevoerd. Om het model echter nog een laatste impuls te geven ondergaat de A3 binnenkort wederom een facelift. Ditmaal zijn de wijzigingen echter een stuk kleiner.

Nieuw front
De facelift heeft voornamelijk betrekking op het front van de Audi A3. De fabrikant uit Ingolstadt wil met het nieuwe front de overeenkomsten met de A5 en compleet nieuwe A4 dichter bij elkaar brengen. We zien dan ook een nieuwe voorbumper, vernieuwde grille en nieuwe koplampen. De lijnen zijn scherper getekend en het geeft de A3 een nog sportievere snuit. Dit front zal ook de Audi A3 Cabriolet gaan kenmerken en Audi heeft hierdoor meteen de A3-serie weer compleet vernieuwd.

Compleet nieuwe A3 in 2009
De vernieuwde Audi A3 zal vermoedelijk binnenkort al gepresenteerd worden. In 2009 staat de compleet nieuwe A3 op de planning.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laatste facelift Audi A3
Redactie
Door Redactie

Zoeken