Spyshots

Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen

Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen

Terwijl de Verve concept de show steelt in Frankfurt test Ford het productiemodel al. We praten hier over de compleet nieuwe Ford Fiesta die in de zomer van 2008 op de markt zal komen. De Verve concept geeft ons een voorproefje van wat komen gaat. Deze spyshots vullen het beeld bovendien verder aan.

Met de compleet nieuwe Fiesta wil Ford een andere weg inslaan dan Volkswagen met de Polo, Opel met de Corsa en Renault met de Clio. Ford wil zich met het nieuwe model richten op een jonge doelgroep. Bovendien wil het merk qua design en qua rij-eigenschappen een radicaal andere weg bewandelen. De nieuwe Fiesta moet de best sturende auto in zijn klasse worden en op het eerste gezicht tot de verbeelding doen spreken.

Kinetic Design
Het design zal uiteraard veel Kinetic-kenmerken dragen. Dat zien we ook terug in de nieuwe Mondeo, S-Max en de onlangs grondig gefacelifte Focus. Met het Kinetic Design wil Ford de Fiesta dynamiek doen uitstralen. En daarmee moet een jong publiek enthousiast gemaakt worden.

Prototype in de Alpen
Dat Ford momenteel hard werkt aan het productiemodel wordt duidelijk door deze spyshots. De foto’s werden genomen in de Franse Alpen waar Ford met een testteam is neergestreken. De zwaar gecamoufleerde Fiesta op de foto’s toont ons echter weinig van het design van het model. Wat wel een beter beeld geeft is de onderste foto. Daarop is de Fiesta te zien in de Research & Development afdeling van Ford. Waarschijnlijk is men vergeten de gordijnen dicht te doen…

Nog twee conceptcars als voorproefje
Vanaf de zomer van 2008 zal de nieuwe Fiesta bij de dealers staan. Zoals gezegd geeft de in Frankfurt gepresenteerde Verve concept alvast een indruk van het nieuwe model. Bovendien staan er nog een tweetal conceptcars op de planning. Deze moeten stukje bij beetje meer onthullen over Ford’s nieuweling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen
Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen
Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen
Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen
Nieuwe Ford Fiesta in de Franse Alpen
Redactie
Door Redactie

Zoeken