Spyshots

Hyundai i10: Picanto-kloon

Hyundai i10: Picanto-kloon

Het succes van de Kia Picanto is onvoorstelbaar. Het is dan ook niet vreemd dat moederbedrijf Hyundai het model ook graag in het modellengamma op wil nemen. En dat gaat dan ook gebeuren. In 2008 staat de Hyundai i10 bij de dealers, een kloon van de zeer succesvolle Kia Picanto.

De Kia Picanto is het meest succesvolle model dat de Koreaanse autofabrikant ooit heeft gebouwd. Moederbedrijf Hyundai ontbreekt het aan een kleine topper zoals de Picanto. De fabrikant werkt momenteel dan ook hard aan een kloon van de Picanto. En dat model wisten wij te betrappen in het warme binnenland van Zuid-Frankrijk.

Hittetesten in Zuid-Frankrijk
De Hyundai i10 ondergaat momenteel hittetesten. Het is model is nog steeds zwaar gecamoufleerd, maar een hele grote verrassing zal het design niet vormen. Denk de basis van de Kia Picanto met wat stylingkenmerken van Hyundai en het model is klaar. Vermoedelijk zal ook het interieur veel overeenkomsten vertonen.

Motoren
Technisch zullen de beide modellen eveneens veel overeenkomsten vertonen. Waarom zou je het wiel immers opnieuw uitvinden? Het motorenaanbod zal naar onze verwachting bestaan uit de 1.0 (61 pk), de 1.1 (65 pk) en de 1.1 CRDi (75 pk).

Voorjaar 2008 bij de dealers
Vanaf het voorjaar van 2008 zal de Hyundai i10 al bij de dealers staan. Mogelijk vervangt het model de Atos. Die is immers sinds 2003 op de markt en zal in 2008 dan ook aan vervanging toe zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai i10: Picanto-kloon
Hyundai i10: Picanto-kloon
Hyundai i10: Picanto-kloon
Hyundai i10: Picanto-kloon
Redactie
Door Redactie

Zoeken