Spyshots

Kia Soul in 2008 op de markt

Kia Soul in 2008 op de markt

De Kia Soul zal vanaf 2008 leverbaar worden. De kleine SUV van de Koreanen werd in januari 2006 als conceptcar gepresenteerd in Detroit en momenteel werkt Kia aan de productieversie van het model. De spyshots doen vermoeden dat de Soul veel weg zal hebben van de conceptcar.

De Soul concept stond in januari 2006 als wereldprimeur op de NAIAS in Detroit en een jaar later stond er een verder doorontwikkelde versie op de Auto Show in New York. Kia maakte destijds dan ook bekend dat het model in productie zou gaan en vanaf 2008 bij de dealers staat. Het is dan ook niet zo vreemd dat het model voor de lens van onze fotografen is gekomen. De camouflage verhult nog veel details, maar de basislijnen lijken sterk op de Soul conceptcar.

Koreaans/Amerikaans design
De designcentra van Kia in Korea en Californië stonden garant voor het design van de conceptcar. Datzelfde geldt voor het productiemodel. De Soul kan worden gezien als een mix tussen een SUV en een hatchback met wat retro kenmerken.

Ook bedoeld voor Europa?
In principe is de Soul bedoeld voor de Amerikaanse markt. Maar waarom zou Kia het model niet naar Europa halen? Het merk heeft de afgelopen jaren bewezen flinke verkoopresultaten te kunnen bewerkstelligen en de Soul moet - mits de prijs scherp is - dat eveneens kunnen waarmaken. Wij zien dan ook weinig reden waarom Kia het model niet bij ons ook op de markt zal brengen. Bovendien staat de auto op Duitse kentekentplaten van het Europese ontwikkelingscentrum van Kia. Dat lijkt ons bevestigend genoeg!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Soul in 2008 op de markt
Kia Soul in 2008 op de markt
Kia Soul in 2008 op de markt
Kia Soul in 2008 op de markt
Redactie
Door Redactie

Zoeken