Spyshots

BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München

BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München

De BMW M3 Sedan is bijna geheel ongecamoufleerd betrapt in de straten van München. Rondom de fabrieken van BMW werd dit geheel productierijpe prototype op de gevoelige plaat gelegd. De M3 Sedan is het tweede model in de nieuwe M3-familie en onder de motorkap ligt een machtige V8.

Met de introductie van de M3 Coupé gaf BMW het startschot voor de lancering van een complete lijn aan nieuwe M3-modellen. Want naast de M3 Coupé zullen er ook nog een M3 Sedan en M3 Coupé-Cabriolet verschijnen. Grootste overeenkomst van deze modellen is dat ze worden aangedreven door dezelfde V8. Deze nieuwe 4.0 liter achtcilinder motor weet een indrukwekkend toerental van 8.400 tpm te realiseren. Met zijn 420 pk en 400 Nm sprint de M3 (Coupé) in slechts 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Voor de M3 Sedan zullen die waarden niet veel anders liggen.

Powerdome
Net als bij de Coupé verschillen de meest carrosseriedelen met die van de gewone 3-serie, in dit geval de sedan. Meest opvallend zijn natuurlijk de voor- en achterbumper en de powerdome in de motorkap. Maar ook de veelspaaks lichtmetalen wielen, de enorme remschijven en de subtiele achterspoiler onderstrepen het sportieve karakter.

MDrive
Technisch gezien ligt er niet alleen een machtige motor in het vooronder, maar is ook het onderstel grotendeels aangepast. Verder monteert BMW een speciaal uitlaatsysteem en kan de auto op de wensen van de bestuurder worden afgesteld. De knop Power maakt de reactie op het gaspedaal nog alerter, de knop DSC kan het ‘ESP’ uitschakelen in twee fasen en de knop EDC dient voor de instelling van de actieve dempers (Electronic Damper Control). Met het optionele MDrive kun je je favoriete instellingen opslaan en met een druk op de knop inschakelen.

Officiële introductie volgt spoedig
Zijn introductie zal niet lang meer op zich laten wachten. De M3 Sedan ziet er op de foto´s geheel productierijp uit en wij verwachten het model dan ook binnen een half jaar bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München
BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München
BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München
BMW M3 Sedan ongecamoufleerd in München
Redactie
Door Redactie

Zoeken