Spyshots

Audi Q5 in de Oostenrijkse Alpen

Audi Q5 in de Oostenrijkse Alpen

Dit zijn de eerste spyshots van de Audi Q5. De compacte SUV van Audi ondergaat momenteel rem- en koelingtesten in de Oostenrijkse Alpen. De Q5 zal in 2008 op de markt komen en wordt gepositioneerd onder de Q7.

Het is al enige tijd bekend dat Audi met een compacte SUV onder de Q7 zal komen. Het wachten was echter op de eerste spyshots van het model. Die zijn er nu aangezien Audi in Oostenrijk is begonnen met het testwerk op de openbare wegen. De Q5 ondergaat momenteel testwerkzaamheden die betrekking hebben op het rem- en koelsysteem van de auto.

X3 en GLK-concurrent
Audi positioneert de Q5 in hetzelfde segment als de BMW X3 en de op stapel staande Mercedes GLK. Het platform is afgeleid van hetzelfde platform als de A5 Coupé en de binnenkort te introduceren nieuwe A4. Motorisch zal de Q5 de beschikking krijgen over onder meer de 2.0 TDI (170 pk), de 3.0 TDI (240 pk) en de 2.0 TFSI (210 pk). Alle modellen worden standaard uitgerust met quattro-vierwielaandrijving van de laatste generatie. Een handgeschakelde zesbak danwel een nieuwe zeventraps DSG-automaat zijn de transmissie-mogelijkheden.

2008 bij de dealers
Volgend jaar staat de Audi Q5 bij de dealers. De SUV zal waarschijnlijk op de Autosalon van Genève (maart 2008) gepresenteerd worden. Nog voor het einde van 2008 staat de Q5 bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi Q5 in de Oostenrijkse Alpen
Audi Q5 in de Oostenrijkse Alpen
Redactie
Door Redactie

Zoeken