Spyshots

Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS

Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS

Mazda test momenteel met de nieuwe 6 in de Verenigde Staten. Het prototype is zwaar gecamoufleerd, maar we krijgen al wel een goede eerste indruk van de nieuwe Mazda6. Het model zal op de IAA in Frankfurt worden gepresenteerd en staat in 2008 bij de dealers.

De huidige generatie van de Mazda6 werd in 2002 gepresenteerd. Het nieuwe model wist zich eindelijk te bewijzen in een segment dat vooral zakelijk gereden wordt. De 6 wist daar hoge ogen te gooien en werd – zeker in vergelijking met zijn voorganger – een groot succes. Om dat succes voort te kunnen zetten werd het model in 2005 licht gefacelift. Twee jaar later – begin 2008 – zal de compleet nieuwe 6 bij de dealers staan.

Testteam in de VS
Momenteel is een testteam van Mazda neergestreken in de Verenigde Staten. Daar worden prototypes van de nieuwe 6 onderworpen aan hittetesten. Ondanks de zwaar gecamoufleerde carrosserie krijgen we al wel een goed beeld van de nieuwe 6. Hij zal duidelijk overeenkomsten gaan vertonen met de CX-7 en de nieuwe 2. Dat betekent grote koplampen, een grille met honingraatstructuur en een brede schouderpartij.

Mondeo-onderstel
Onderhuids deelt de 6 veel van zijn techniek met de nieuwe Ford Mondeo. Net als dat model staat de 6 op het CD3-2 onderstel dat ook gebruikt gaat worden voor de nieuwe Jaguar X-type en de opvolger van de huidige Volvo S60. Motorisch zal Mazda een breed gamma aan benzine- en dieselkrachtbronnen gaan leveren. Het topmodel wordt uiteraard de 6 MPS. 

Frankfurt
De nieuwe Mazda6 staat als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt. Het model staat in het eerste halfjaar van 2008 bij de dealers. Mazda zal de auto wederom gaan leveren als sedan, vijfdeurs en stationwagon.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS
Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS
Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS
Zwaar gecamoufleerde Mazda6 in de VS
Redactie
Door Redactie

Zoeken