Spyshots

BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier

BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier

Na de M3 Coupé zal BMW vanaf volgend voorjaar ook de M3 Cabrio leveren. Deze supersportieve cabriolet biedt plaats aan vier personen die vooral met het dak geopend kunnen genieten van bloedstollende prestaties en een ongekend geluid.

De M3 Coupé is nog maar net gepresenteerd of BMW heeft de tweede versie al klaar staan. De M3-familie zal bestaan uit maar liefst vier modellen; de M3 Coupé, M3 Sedan, M3 Touring en deze M3 Cabrio. Vooral dat laatste model zal qua beleving het meeste spektakel bieden. Open rijden betekent immers een veel intensere beleving van het geluid en de snelheid.

420 pk en 400 Nm
Net als bij de Coupé is de M3 Cabrio duidelijk herkenbaar als een lid uit de M-familie. Zijn diep doorgetrokken voorbumper, brede luchtinlaten en de powerdomes in de motorkap verraden zijn innerlijke sportiviteit. Onder de motorkap ligt dan ook een V8 met een vermogen van maar liefst 420 pk en een koppel van 400 Nm. Dat moet goed zijn voor een 0-100 sprint in ongeveer 5 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h.

MDrive
De verschillen met de gewone 3-serie Cabrio zijn relatief groot. De M3 beschikt namelijk over speciale attributen zoals een oliegekoelde zesversnellingsbak met speciale koppeling, een variabel M sperdifferentieel, aluminium draagarmen en een high-performance compound remsysteem. Met het als optie leverbare MDrive bedieningsconcept kan de bestuurder diverse instellingen, waaronder nu ook de stuurkarakteristiek naar eigen behoefte instellen en programmeren. Wordt MDrive gecombineerd met EDC (Electronic Damper Control) dan kan de bestuurder bovendien de veerkarakteristiek van de auto instellen. Op deze manier kan dus, net als in de racerij, de set-up van de auto afgestemd worden op de rijstijl en de omstandigheden.

High-performance cabrio
Vanaf het voorjaar van 2008 zal de M3 Cabrio bij de dealers staan. Liefhebbers van open rijden én superieure prestaties kunnen binnenkort dan ook niet alleen kiezen voor een Audi RS4 Cabriolet of een Mercedes CLK 63 AMG Cabriolet, maar ook BMW heeft binnenkort een high-performance cabrio in deze klasse.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier
BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier
BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier
BMW M3 Cabrio: open plezier voor vier
Redactie
Door Redactie

Zoeken