Spyshots

Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan

Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan

Op de Nürburgring draait een prototype van de Alfa 159 GTA de eerste testronden. De supersnelle versie van de populaire Alfa 159 is de opvolger van de 156 GTA en moet zich gaan bewijzen tegen de almaar sterker wordende Duitse concurrentie.

De geruchten over de Alfa 159 GTA doen al geruime tijd de ronde. Maar nog nooit was er een prototype van het model gesignaleerd waardoor het bijna onzeker leek of het model er wel zou komen. Aan die onduidelijk is nu definitief een einde gekomen, want Alfa Romeo draait momenteel de eerste testronden met de 159 GTA. Uiteraard op de Duitse Nürburgring.

Lichte camouflage
Het uiterlijk van de auto is ronduit sportief te noemen. De auto zelf leent zich in de basis dan ook al prima voor een dergelijke sportieve variant. Kijken we naar dit prototype dan zien we op diverse plaatsen camouflerend tape zitten. Dat kan duiden op verbredingen, luchtinlaten en andere sportieve elementen. Ook de dikke achterspoiler doet geen twijfel bestaan over het potentieel van deze Alfa.

V8 uit de 8C Competizione?
Onder de motorkap zal de fabrikant waarschijnlijk een spectaculaire krachtbron monteren. Om de concurrentie aan te kunnen gaan met de Mercedes C 63 AMG, de Audi RS4 en de BMW M3 zal Alfa vermoedelijk ook met een V8 op de proppen komen. De krachtbron zal dan geleend worden uit de 8C Competizione en niet minder dan 400 pk leveren. Het vermogen wordt daarbij via Q4-vierwielaandrijving op het asfalt worden overgebracht. Het kan echter ook zomaar zo zijn dat Alfa de 3.2 liter V6 tuned en daarmee tot een vermogen van 260-300 pk komt. Momenteel blijft het nog gissen.

Topmodel
Wanneer Alfa Romeo de 159 GTA exact zal lanceren is momenteel onbekend. Wat wel zeker is, is dat de 159 in de GTA-versie eindelijk de krachtbron krijgt die het fantastische onderstel verdient.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan
Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan
Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan
Alfa Romeo 159 GTA: Italiaanse sportsedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken