Spyshots

Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!

Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!

Cadillac’s supersnelle CTS-V krijgt ruim 500 pk onder de motorkap. Het sportieve topmodel van de nieuwe CTS staat gepland voor 2008. De V8 zal goed zijn voor een vermogen van minimaal 500 pk en daarmee gaat de Cadillac CTS-V het de Audi RS6, Mercedes E 63 AMG en BMW M5 moeilijk maken.

De huidige Cadillac CTS-V schopt het niet verder dan 400 pk. En daarmee is het model nauwelijks concurrerend voor de eerder genoemde RS6, E 63 AMG en M5. Zelfs de RS4, C 55 AMG en M3 weten de CTS-V te kloppen. Maar dat laat Cadillac zich niet nogmaals gebeuren. De Amerikanen werken momenteel aan een sportief topmodel op basis van de nieuwe CTS. En dat belooft wat!

Flippers achter het stuurwiel
Zowel in Europa als in de Verenigde Staten duiken diverse prototypes op van een heftig gecamoufleerde Cadillac CTS. De grotere voorbumper, de hogere motorkap, de zijskirts en de brede achterzijde doen verraden dat het de CTS-V betreft. Het model wordt aangedreven door een nieuwe V8 voorzien van een supercharger. Daardoor weet Cadillac een vermogen van niet minder dan 500 pk op de achterwielen over te brengen. Dankzij een sequentiële automaat die ook met flippers achter het stuurwiel te schakelen is heeft de bestuurder de volledige controle ‘in handen’. Om al het geweld tot stoppen te dwingen monteert Cadillac enorme remmen van Brembo.

2008
De productie van de CTS-V zal in 2008 worden opgestart. Het model zal begin 2008 voor het eerst worden gepresenteerd. Als sportief topmodel moet de CTS-V gaan concurreren met de bekende Duitse grootmachten. Vooral qua prijsstelling zal de CTS-V inderdaad een belangrijke concurrent worden. En het vermogen van ruim 500 pk belooft heel wat!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!
Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!
Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!
Cadillac CTS-V krijgt ruim 500 pk!
Redactie
Door Redactie

Zoeken